reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Witam po biwaku! Było super, czułam się świetnie!
A co w temacie to pojawiła się u mnie okropna zgaga - ale w sumie lepsze to niż wymioty.
Pozdr.

reklama
Mam nadzieje że te wymioty miną szybko bo jest czasami naprawde ciężko :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Klaudusia, życzę Ci tego z całych sił, bo osobiście strasznie nie lubię wymiotować i najbardziej się tego bałam z całej ciąży. Mi nudności się dopiero zaczynały, ale natychmiast przeszło, jak lekarz dał mi zwolnienie i teraz większość dnia spędzam na półleżąco w łóżku z laptopem. Może to się nasila z przemęczenia? Może powinnaś więcej odpoczywać?

Ja też mam cykl mdłosciowy teraz. Po wszystkim mi nie dobrze i wymiotuje non stop. No i jestem strasznie zmęczona i słaba, co mnie wkurza. W poprzedniej ciąży miałam niezłego Powera, mogłam góry przenosić, kilka godzin latać po zakupach, a teraz ledwo sie ruszę i juz padam...

A najgorsze, że te mdłosci to nie poranne, ale całodobowe, w nocy potrafią mnie budzić :baffled:.

Mi od wczoraj zdarzyło się ze dwa razy, że mnie delikatnie zmuliło, ale tak naprawdę delikatnie - zajęłam się czymś i już po pięciu minutach zapomniałam. Ale przyznam się Wam, że parę dni temu tak się wkręciłam ze strachem o donoszenie tej ciąży, że witam takie objawy z radością - przynajmniej potwierdzają, że hormony pracują i ciąża jest ok. Czytałam na różnych forach, że kobiety, które miały poronić, bardzo często na parę dni wcześniej traciły objawy: przestawało je mdlić, nie bolały piersi itp. Więc to szczęście w nieszczęściu, jak jest nam niedobrze :-)

Ja juz mialam 2 dni spokoju, wczoraj nawet poszlam do fryzjera i kosmetyczki, bo dobrze sie czulam. Niestety na wieczornym spacerku z pieskami zrobilo mi sie strasznie niedobrze i ledwo do domu doszlam. Jeszcze tak mocno nie wymiotowalam...dzisiaj znowu jesc nie moge, bo mi niedobrze. Byle do II trymestru :-)

Tatuś to by chciał teraz córeczkę :-). A ja nie wiem, przy Janku wiedziałam od poczatku że to chłopiec, teraz wiedziałam, że to miały być bliźnięta i że coś jest z dzieckiem nie tak, ale co do płci to moja intuicja milczy :-).

celinka oj wspolczuje ja tez raz taki dzien zaliczylam po kazdym wiekszym posilku lecialam do wc. A u mnie myslalam ze mdlosci i wymioty przechodza bo przed wczoraj nic nie bylo a wczoraj na wieczor znowu sie meczylam.

reklama
Dziewczyny, strasznie Wam współczuję...
Ja też dzisiaj pobiłam rekord, ale z dużo, dużo mniej nieprzyjemną dolegliwością. Skąd mój pęcherz bierze tyle wody? W nocy biegałam do łazienki cztery razy, dokładnie co dwie godziny. I dalej biegam :) Ale zdecydowanie wolę tak, niż męczyć się z żołądkiem.

Do góry