reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

No właśnie trochę kłuło, a trochę tak jakoś dziwnie, inaczej niż zwykle. Ale poodpoczywałam sobie i jest zdecydowanie lepiej. Ponadto zastanawiam się czy to nie miało też jakiegoś związku z moją przemianą materii. Dopadła mnie ostatnio mało przyjemna dolegliwość jaką są zaparcia... Chyba muszę trochę zweryfikować swoją dietę...

reklama
Gemini mnie tez tak kluje, po lewej stronie. 3 dni temu az sie wystraszylam, bo tylko wstalam i od razu zaczelo mocno kluc. Mam nadzieje,ze to normalne.

:tak: po waszych wypowiedziach coraz bardziej skłaniam się do przekonania,że to kłucie jest normalną reakcją organizmu na rosnące maleństwo...ja przynajmniej tak to sobie tłumacze;-)i teraz jestem troche spokojniejsza wiedząc,że was również dopadają podobne dolegliwości. Mnie okropnie kłuje zwykle po prawej stronie..?nie wiem dlaczego akurat tam..czekam na odzew z drugiej strony brzuszka..:-p

Ja wczoraj mialam spadek formy. Słabo mi sie zrobiło i generalnie nerwy mnie strasznie trzesły. Maz przyjechal i zabral mnie do domu. Przespalam sie i juz bylo lepiej, To chyba ta pogoda..

Rondzia - ja wczoraj też miała kiepski dzień, słabo się czułam i mnie mdliło - o dziwo :/ dziś wstałam z lepszym nastrojem, chyba będzie lepiej :) pogoda się faktycznie zmienia, jakieś ochłodzenie chyba przychodzi :)

:tak: po waszych wypowiedziach coraz bardziej skłaniam się do przekonania,że to kłucie jest normalną reakcją organizmu na rosnące maleństwo...ja przynajmniej tak to sobie tłumacze;-)i teraz jestem troche spokojniejsza wiedząc,że was również dopadają podobne dolegliwości. Mnie okropnie kłuje zwykle po prawej stronie..?nie wiem dlaczego akurat tam..czekam na odzew z drugiej strony brzuszka..:-p
Mnie też kłuje z prawej głównie, ale już się przyzwyczaiłam i nawet traktuję to jak potwierdzenie, że wszystko w normie. Zwłaszcza, że nie kłuje jakoś strasznie mocno. A że z prawej, to od początku tłumaczyłam sobie, że jajeczkowanie miałam z prawego jajnika (że z prawego wiem na pewno, bo było widać ciałko żółte na pierwszym USG) i dlatego może prawa strona jest bardziej aktywna?
Poza tym ostatnio pojawił mi się nowy objaw - jak kicham albo zbyt gwałtownie szarpnę mięśniami brzucha, to też mnie kłuje, tym razem już całe podbrzusze. Coś tam się chyba poluzowuje w oczekiwaniu na dzidziusia... :-)

A mnie od paru dni boli pępek... Od jakiegoś czasu robi się coraz bardziej "otwarty" i widać środek :-D Mam też wrażenie, że coraz bardziej zaczyna wychodzić na zewnątrz. Czasem śmiać mi się chce jak pomyślę, że to Pawełek chce się bawić i wypycha go na zewnątrz :rofl2:

Hej kobietki, mnie też kłuje czasem z prawej strony ale często też w dole brzucha. Byłam nawet w szpitalu bo raz było to tak mocne, że już nie na żarty sie przestraszyłam, mój gin powiedział, że bardzo dobrze, lepiej sprawdzić zawsze czy wszystko ok. Mogą to być oczywiście dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego, jakaś kolka jelitowa itp, gin twierdzi ,że trzeba obserwowac co sie jadło jak kłuje i eliminować z jadłospisu to co może szkodzić.
Ale to, że wiele z nas ma taką dolegliwość jest mocno pocieszające :)

reklama
Do góry