reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze rosnące lipcowe brzuszki

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Idąc śladem Joasi też poszłam sie zmierzyć- 92 cm w obwodzie,
ile macie dziewczyny?

Nadalka ale Twoja ciąża jest ciut starsza od mojej, a wielkość brzucha zależy chyba tez od tego jak duże jest dziecko

ja mierząc obwód brzucha na czczo mam 99-100cm.

a czy na wizytach lekarskich macie mierzona wielkość macicy leząc na plecach (tak w pionie - od spojenia łonowego do góry - o momentu gdzie ta górka się kończy...)??

Mnie w Pl ginekolog macicę mierzyła jak leżałam na fotelu (pilocie). Podawała wymiary w postaci ilości palców - pod, nad - pępkiem. Na tym etapie miałam ok. 5 palców nad pępkiem.

nadalka - chyba 5 minut gapiłam się na Twój pępusio;-) Śmieszny taki, ale słodki, chyba córcia Ci go wykopała:tak:

Mój M. też głaszcze brzusio i daje buziaczki. Czasem coś powie do brzusia, ale to rzadko... No i mamy rytuał, że tatuś wieczorem czyta baje swojej córci:-D

Nadalka ale Twoja ciąża jest ciut starsza od mojej, a wielkość brzucha zależy chyba tez od tego jak duże jest dziecko
mój dzidziuś jest mały ale chodzi o to że ja mam troszkę tłuszczyku :-)

ja mierząc obwód brzucha na czczo mam 99-100cm.

a czy na wizytach lekarskich macie mierzona wielkość macicy leząc na plecach (tak w pionie - od spojenia łonowego do góry - o momentu gdzie ta górka się kończy...)??

mi na ostatniej wizycie lekarz gniótł brzuch i mówił że dobrze rośnie, nie mówił na ile palców, według mnie na ok 4-5 palców powyżej pępka bo jak mi twardnieje czasem to na prawdę już wysoko :/
A właśnie co do mierzenia centymetrem to na razie tylko w UK się spotkałam że położna mierzy od spojenia do najwyżego miejsca.. u nas chyba tak nie robią, ale nie dam ręki uciąć bo może u kogoś mierzą ;p

DSC07550.jpgJa z Majeczka plus arbuzik:) z ostatniego usg wynika ze to 26 tydz i 3 dzien:) termin na okolo 10 lipca:)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry