- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Idąc śladem Joasi też poszłam sie zmierzyć- 92 cm w obwodzie,
ile macie dziewczyny?
ja swój ostatnio mierzyłam, a z racji tego że zrobił się jakiś spiczasty i mierzyłam go w najbardziej odstającym miejscu wolę się nie wypowiadać
Mysza1984
lalllalalala ;-)
Mnie w Pl ginekolog macicę mierzyła jak leżałam na fotelu (pilocie). Podawała wymiary w postaci ilości palców - pod, nad - pępkiem. Na tym etapie miałam ok. 5 palców nad pępkiem.
Mamcia_86
Fanka BB :)
nadalka - chyba 5 minut gapiłam się na Twój pępusio;-) Śmieszny taki, ale słodki, chyba córcia Ci go wykopała
Mój M. też głaszcze brzusio i daje buziaczki. Czasem coś powie do brzusia, ale to rzadko... No i mamy rytuał, że tatuś wieczorem czyta baje swojej córci
Mój M. też głaszcze brzusio i daje buziaczki. Czasem coś powie do brzusia, ale to rzadko... No i mamy rytuał, że tatuś wieczorem czyta baje swojej córci
mój dzidziuś jest mały ale chodzi o to że ja mam troszkę tłuszczyku :-)Nadalka ale Twoja ciąża jest ciut starsza od mojej, a wielkość brzucha zależy chyba tez od tego jak duże jest dziecko
ja mierząc obwód brzucha na czczo mam 99-100cm.
a czy na wizytach lekarskich macie mierzona wielkość macicy leząc na plecach (tak w pionie - od spojenia łonowego do góry - o momentu gdzie ta górka się kończy...)??
mi na ostatniej wizycie lekarz gniótł brzuch i mówił że dobrze rośnie, nie mówił na ile palców, według mnie na ok 4-5 palców powyżej pępka bo jak mi twardnieje czasem to na prawdę już wysoko :/
A właśnie co do mierzenia centymetrem to na razie tylko w UK się spotkałam że położna mierzy od spojenia do najwyżego miejsca.. u nas chyba tak nie robią, ale nie dam ręki uciąć bo może u kogoś mierzą ;p
fasolinka0722
Fanka BB :)
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: