reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Aska, no niezly numer z tym dzieciaczkiem!!!
nigdy nie wiadomo co im w glowie siedzi ;) mam nadzieje, ze moj bedzie sie grzecznie sluchal mamusi i ustawi sie ladnie, bo mi tam zadne cesarki nie sa glowie....mialam wycinany wyrostek i wiem jak sie goi taka rana, nie sadze, zeby byla jakas mniej uciazliwa niz normalny polog.

reklama
Moja Córcia już od miesiąca na glowie stoi... Że Jej tak wygodnie... Ale lekarz mówił, że w zasadzie to do końca nie ma się co martwić, bo bywało, że Maluchy odwracały sie dosłownie w ostatnim momencie. Żeby się tylko mojej Małej to stanie na głowie pod koniec nie znudziło i żeby mi na sam poród pozycji na siedzącą nie zmieniła... :)

Też wiem jak blizna po operacji się goi. W pierwszej dobie walczysz z bólem i takim wrażeniem ciągnięcia w tym miejscu ale potem to już nie jest najgorzej. Chociaż nie ma się co martwic na zapas.
Wszystkie dzieci do góry nogami i to już ! ;D

Witajcie dziewczeta po dłuugiej mojej nieobecności..niestety wciąż mam problemy z zainstalowaniem u siebie w domku netu..a w pracy..różnie bywa z czasem:/
W oiatek 10.03 byliśmy u gin - Malutka lezy sobie na boczku - główkę miała z lewej strony- ale z tego co wiem ona non stop jest w ruchu i się przekręca..wiec do porodu pewnie jeszcze tysiace vrazy zmieni ułożenie:) Wszytko jest w porzadku:)
Martwi jedynie niski pozoiom cukru we krwi..- bo po obciazeniu glukozą - poziom cukru we krwi u mnie był- 48,8...wiec jakbym tetgo nie wypiła, chyba w ogóle by go nie było u mnie we krwi..Gin jednakm pwoiedział, żebym sie zbytnio nie martwiła..że wysoki może być niepokojący..a tu u mnie biorac pod uwage całokształt- pozostałe wyniki - które utrzymują sie na super poziomie:)- na ten cukier narazie przymknął oko:)

Pozdrawiamy Was serdecznie ...ach tesknimy strasznie za wami z Klaudysią..ale jeszcze troszeczkę i znnowu bedziemy miały stały kontakt:)

Cieszę się, Rusałko, że u Ciebie i Klaudysi wszystko w porządku. Straaaaasznie dawno do nas nie zaglądałaś... A my tu wszystkie sie zastanawiamy i martwimy o Ciebie...

Melduj się co jakiś czas - czekamy :)

My także AniuS potwornie tęsknimy...i kiedy tylko udaje mi sie zaglądam do Was. dziś ma przyjść do mnie kuzyn zaistalowac mi net ..ale już tak od kilku dni kombinujemy i mamy problemiki..kupiliśmy jakiś bezprzewodowy..i kompletnie nikt nam nie może pomóc..a sami. ::) ..nie ma szans ;D No..ale trzymajcie kciuki by dziś mu się udało:)

Rusałka to jaką Ty miałaś glukozę przed obciążeniem??!!?? Bo ja miałam 77 przed wypiciem (dobry niski wynik bo od 75 jest norma) a po godzinie po wypiciu 127 i to podobno tez jest dobrze przy obciążeniu 50g. Może ci przez pomyłkę coś innego dały do picia ;)
A hemoglobiną to się pochwalę że miałam nawet lepszą niż do tej pory - 13,4 a wcześniej 12,9 i 12,5.

Mam dziewczyny pytanko - ja miałam teraz wizytę w tamtym tyg (28 tydz), wszystko jest w porządku i lekarz kazał mi przyjść teraz na kolejne takie dokładne usg w 32 tyg - czyli za miesiąc. Myślałam że te wizyty teraz będą częstsze ale tu nadal co miesiąc? Czy Wam też zalecają te usg w 32 tyg?

Rusalko jak dobrze ze sie odezwalas do nas. Juz sie zastanawialysmy co sie z Toba dzieje.
Nie kazal Ci lekarz potworzyc badania??
Ciesze sie ze u Ciebie wszytko w porzadku:))
Basiu chodze do mojego ginekologa co 3 tygodnie mniej wiecej.
Przy USG polowkowym powiedzial mi ze kolejne bedzie w 32 tygodniu.

Ja nie umiałam wykonać tego badania na cukrzyce ciążową i Pani ginekolog mi kazała jej nie wykonywać jeśli nie potrafię jej wypić. Teraz mi kazała takie badanie wykonać i to jest niby najważniejsze wiecie co to za badanie i ile ok. kosztuje
emv JgM JgG

reklama
Ale Asiu jakie to badanie kazała ci wykonać ? Jeszcze raz krzywą cukrową ? Bo IgM i IgG nie ma z tym nic wspólnego. A może na toksoplazmozę albo cytomegalię ???

Do góry