reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
U nas krowie chyba od 9 miesiąca życia, bo modyfikowanego nie tolerował. Z tym że Marcinek nie pija mleka, kakao itp., jedynie jada kaszkę mannę i tym podobne zupki mleczne.

u nas bylo modyfikowane od 10 miesiaca dokładnie do roczku a potem mleko jakiekolwiek było i jest beeeeeeee, ale za to nadrabia serkami, kaszkami ale tylko smakija itd..bo w proszku tez są niedobre, ale co tam nie zmuszam młodej, czasami zje bułke w mleku, albo płatki ale to tak sporadycznie, generalnie mleka nie pija i pewnie nie będzie po mamusi i tatusiu:)

U nas od 0-4 z "piersiowki " 4-1roku modyfikowane a potem to juz sporadycznie pila mleko... Teraz czasami wypije kakao lub szklanke mleka...Czasami nawet sama sie upomni... :-) Ale zjada duzo jogurtow,sera zoltego,serkow,czasami budyn,bulke w mleku,platki kukurydziane...itp..

Zauważyłam ze Wojtek zezuje lekko na jedno oko, była moze któraś z Was u okulisty? Jakos słabo widze Wojtka w okularach:tak: jak koryguje się takie wady?

Kubas był u okulisty jak był malutki i miał jedną źrenicą większą. Okazało się że wszystko ok. Takie dzieciaczki to chyba jeszcze mogę zezować. U mnie na podwórku parę maluchów nosi takie okularki bez szkiełek z zaklejonym jednym oczkiem i to chyba jakoś tak się koryguje, ale to już chyba jakieś poważniejsze

Dziewczyny Ola zezowała w zeszłym roku. Byliśmy u okulisty i powiedziała, że u 2 letnich maluszków to standard. Jednak zaleciła nam wizytę kontrolną w tym roku. W razie czego jakby coś się działo. Na moje szczęście wszystko jest w porządku.

reklama
Do góry