reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
Zastanawiam się nad kupnem niani elektronicznej dla Wojciaszkowego braciszka. W sumie stwierdziłam, że chyba przydałaby się na Mazury. Jak Wojtek już spał w domu, a my chcieliśmy być na dworze, np. przy ognisku, to jednak zawsze był lekki nerwik, czy go usłyszę, jak się obudzi.
No i tak niania elektroniczna chodzi mi po głowie. Macie jakieś doświadczenia? Coś polecacie, odradzacie?

Mamoot my nie mielismy niania ale na wakacje kupiliśmy krótkofalówki - i się sprawdziły - włączały się bezbłędnie jak KArol się w namiocie obudził albo w domku a my poza...no a poza tym przydają się i do czego innego i niedrogie były i chyba zasięg większy...myślę że dobre rozwiązanie na wyjazdy - w domu pewnie i tak nie będziecie jej za bardzo używać...

Baśka, krótkofalówki tez rozważaliśmy, ale brakowało nam potwierdzenia, czy to działa - no to już mam potwierdzenie.:-) A powiesz jakiej firmy? I jak rozumiem jest w nich opcja czuwania i włączania się na dźwięk (w tym przypadku Karolka). Tak jak mówisz potrzebujemy to tylko na wyjazdy, bo w domu niepotrzebne.

Mamoot, my mamy (nianię, ale jak krótkofalówki działają, to pewnie jest to tańsze) i stosowaliśmy na wyjazdach/labowiskach - niezbędnik ;-) Koniecznie zwróćcie uwagę na zasięg (nasza droga jak fiks-bo z monitorem oddechu, ale na szczęście nie kupowaliśmy tylko dostaliśmy - Angelcare - i nie radziła sobie z budynkami i krzaczorami, które stały "na drodze"). Znajmomi mieli Philipsa i była super. No chyba, że odległości są malutkie i przede wszystkim nie ma jakichś przeszkód na drodze, to myślę, że każdy model da sobie radę.

Dzięki Kasiu, moja kuzynka też miał Philipsa i też się sprawdzał. Póki co krzaków nie przewiduję :-)
Chcę tylko wypośrodkować między jakością, funkcjonalnością i ceną. Prawdę powiedziawszy nie bardzo mi się widzi kupowanie sprzetu za 300 zł.:baffled:

Mamoot ja mam taka zwykla naianie z Canpola była niedroga ale już nie pamiętam ile kosztowała i sprawdza się znakomicie ma spory zasieg i dobrze działa w tzw terenie zabudowanym korzystam z niej jak np robimy grilla przed domerm a Wojtek juz spi

reklama
Dobrze Sylwia, że polecasz, bo ja tej firmy nie lubię i raczej nie kupuję. Ale skoro mówisz, ze sprawdzona to trzeba wziąć pod uwagę.

Do góry