reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

asia076 u nas od tygodnia dokładnie to samo a oprócz szorstkich zaczerwienionych policzków jeszcze takie szorstkie plamki przy łokciach i kolankach. Pachnie mi tu nietolerancją białka więc przezornie odstawiłam typowo mleczne pokarmy. W czwartek idę na szczepienie to ci napiszę co powiedział pediatra

reklama
Sumka i asia u nas się tak zaczęła skaza białkowa.
Pamietaj, że musisicie odstawić WSZYTSKIE produkty gdzie jest mleko (serwatka to tez białko mleka). Czytajcie dokłądnie etykiety. Uczulać moze też seler, pietruszka, czekolada, pomidory, cytrusy i wszelkie polepszacze, E, koserwanty!!!!!! Poczytajcie sobie Gazeta.pl : Forum : Alergie

czasemi tak jest bardzo trudno wychwycic alergen tak jak u nas

Gluszku wlasnie o Tobie ostatnio myslalam , nie bylo Ciebie dlugo a moze tak mi sie tylko wydaje bo mnie tez ostatnio niewiele na forum widac :-)

Asiu bardzo mnie długo nie było - w naszych porodach napisałam wszytsko - bo tam Kasia się mnie pytała co u nas i tam jej odpowiedziałam czemu nas nie było:-)

SUMKA czekam na wieści od lekarza. Mam nadzieję, że to jednak nie jest alergia. Czy to możliwe, żeby pojawiła się dopiero po 4 miesiącach, podczas których cały czas jadłam to samo co teraz???

Asiu alergia moze isę nawet objawić jak ktoś będzie miłą 20 lat. U nas się objawiła na poczatku 3 miesiaca po zjedzeniu przeze mnie jajka,a anabiał jabłam na potęgę od urodzenia małej

Ja kupiłam miękkie, lekko ocieplane (ale bez futerka) trampeczki, takie, żeby się je w miarę łatwo zakładało. Jak będzie miała rajstopki, skarpetki, na to butki i jeszcze przykryta będzie ciepłym kocykiem i ochraniaczem na nóżki (czy jak to się nazywa) od wózka- to wydaje mi się, że takie buciki w zupełności wystarczą, w końcu nie będzie w nich chodzić tylko leżeć lub siedzieć w wózku opatulona. No chyba, że się okaże, że będzie marzła w nóżki to wtedy kupię inne- ale wątpię, żeby była taka potrzeba. Znajomi ostatnio nieźle się uśmiali, jak te buciki zobaczyli- mówili, że dla córki też kupowali mnóstwo rzeczy, które teraz uważają bez sensu, a synek, dopóki nie chodził, był bez bucików, tylko w cieplutkich skarpetkach i nóżki mu nie marzły.

reklama
Do góry