reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Olu ja też czasami mam kilka dni takich lekkich plamien na brązowo a czasem dwa dni krwawieniajak przy okresie. Wczoraj np krwawiłam a dzisiaj tylko lekko plamie na wkładke. U mnie już prawie 4ty tydzień ale położna powiedziała ze do 6ciu tyg ma prawo tak lecieć......

reklama
witam
uff znalazlam chwilke czasu by tu wpasc :)bo mala daje popalic
co do kupek u mnie to samo wodna sraczka leci i zalewa naokolo wszytko haha ale to i tak dobrze ze nie w pieluszke bo by sie mala zatopila tylko przy przebieraniu w 3 turach popuszcza z siebie:)
ahh pozatym nie chce wcale spac w lozeczku tylko w wozku a ten juz staje sie za maly dla niej:(
a co do krwawienia to mi minelo po 1,5 tyg teraz tylko taki sluz jak normalne uplawy pojawiaja sie,no chybaze sie nawroci krwawienie.bo polozna powiedziala mi ze moze tez tak byc krwawienie potem nic i znowu

Olu ja przestałam cieknąc w 4 tygodniu - były 3-4 dni spokoju i potem na nowo - ale już tylko plaminie tak z 5 dni i teraz koniec!!!!!!!!!!!!! Wreszcie ;D ;D ;D ;D

Ja krwawiłam około 3 tyg i potem jeszcze plamienia dość długo. a teraz w weekend (po 7 tygodniach) przez 3 dni miałam takie plamienie że myślałąm że okres dostanę!! Nawet chwile mnie brzuch pobolewał - dwa dni brązowe plamienie i raz 3 czerwone kropelki i to wszystko. nie wiem, co o tym myśleć, może któraś z was tak miała?

hm u mnie krwawienie było krótko i niewielkie (ok. 10 dni), tylko teraz na przyklad jak coś cięższego dzwignę to puszcza się krew, jutro mam zamiar wybrac się na przegląd poporodowy i mówiąc szczerze to się troszkę boję- bo nie wiem czy czegoś nie narwałam dzwigając...ostrzegal,i ostrzegali, że po cesarce nie wolno a ja swoje zakupy i dziecko.....i raz to nawet 10 kg się nazbieralo...i tak się wlaśnie moje nagle krwawienia zaczęły, zazwyczaj zbabram tylko wkładkę, no ale jakiś powód tego krwawienia musi być...

ja tez mam kreche i plamie z przerwami np jeden dzien tak, drugi nie i czasem mocniej zaleje..mnie chyba jajnik kluje...albo cos sie paprze po cesarce bo pobolewa po lewj stronie nad rana
Mateusz wisi na cycuu non stop, zasypia na 20 minut i budzi sie z krzykiem,
zaczynam myslec ze nie mam az btak duzo pokarmu zeby go na raz nakarmic i w kolko podjada..juz sama nie wiem, bo ladnie przybral na wadze, przez 10 dni -520g
w nocy przy cycu sie prezyl i pojekiwal a w dzien jeszcze go wypluwal....
nie wiem czy my ten espumisan pomaga w ogole...co podajecie maluchom na kolki??

u mnie krecha tez wciaż widoczna i do tego jak wczoraj byłam nad zalewem się pokąpać to wszystkie babki przynajmniej te z dziecmi się do mnie usmiechały ;)

Aniu ja na kolki podaje esputicon.

A tak w ogole dziewczyny to wydaje mi się, ze nasze maluchy są niespokojne bo od wczoraj znowu krolują upały i dlatego chce im się ciagle cyca i są marudne- dorosły narzeka a co dopiero takie niemowlaki, bo u mnie Otylka tez bardziej placzliwa, a przy mojej diecie nie ma juz mowy o kolkach....zresztą to nie ten sam płacz, a poza tym widac po oczkach jak bardzo chce spać i jak bardzo ta duchota jej w tym przeszkadza.

Dzięki dziewczyny! Mama nadzieję,że te krwawienia sie uregulują...
napewno upał daje sie we znaki naszym szkrabom,niestety musimy z nimi jakos to przetrzymać ::)

Podalam też mojej małej 5 łyżeczek  roztworu smecty- bo znowu zrobiła kilka wodnistych kupek - i mała zasnęła- roztwór podalam taki letni- i tak mi sie wydaje, że malenstwu tego trzeba bylo, piła jak głupia... a zatem te mleko z cyca nie zawsze jest dobre na takie upały tak jak wszedzie to piszą...Może odciagac mleko i podawać małej chłodniejsze z butelki?

reklama
Mi pediatra powiedziala zeby nie dopajac a ja tak mysle ze moze jednak troche wody by nie zaszkodzilo, moze Mateuszek bylby spokojniejszy...sama nie wiem...
Tak upaly sa wykanczajace...

Do góry