reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze Przygotowania!!!

reklama
Wiecie co troche się zdziwiłam, większość moich znajomych używała tego właśnie Lenora dla swych nowo narodzonych dzieci i to za ich namową go kupiłam. Oczywiście zawsze mogę dozować mniejszą ilość i poobserwuję reakcję u Małej. Moja siostra parę lat temu używała zwykłego płynu dla dorosłych i jej synkowi nic nie było, wszystko zależy od dzidzi. Także jezeli się sprawdzi i nie będzie przykrych niespodzianek to będę bardzo zadowolona.

A ja słyszałam opinię że można prać rzeczy dziecka nawet noworodka w Wizirze Sensitive (ma podobno tak łagodną formułę jak te typowo dziecięce proszki).
A ostatnio widziałam płyn do płukania Jelp sprzedawany razem z proszkiem Jelp i też już nie wiem czy można w takim płynie płukać od początku czy nie :baffled:

Ja od niedzieli robię porządek z rzeczami dla Niuni. Najpierw w niedzielę zrobiłam miejsce w szafie, wczoraj segregowałam wszystkie ciuszki (a jest ich około 5 wielkich worów) dziś i jutro pranie ich, ale nie wszystkich, bo niektóre są na roczek przynajmniej więc jeszcze poleżą w worach. Jutro pierwszą turę zacznę prasować, najlepsze jest to że samych body, śpioszków i pajacyków jest tak na oko 100 w różnych rozmiarach, więc naprawdę czeka mnie jeszcze trochę roboty żeby posegregować je rozmiarami no i poprasować. Myślę że do końca tygodnia zejdzie mi z tym, ale za to jak juz skończę to z radością będę zglądała do szafy i cieszyła się, że mam już to za sobą.

Kotek-jejku! kto Cie tak obdarowal ze masz 100 ubranek :-) Choc powiem szczerze ze mnie ciagle cos przybywa, a to paczki z PL, a to cos mi strasznie w oko wpadnie no i juz mam dwa olbrzymie kartony na pierwsze 3 miesiace :-) Tez chce sie zabrac po malu za pranie i suszenie takze troche roboty bedzie.

Iza większość ciuszków mam od siostry, sama się nie spodziewałam że aż tyle tego będzie, ale teraz się cieszę, chociaż jak pomyslę o prasowaniu to juz nie jest mi tak do smiechu, ale w razie czego rodzinka pomoże ;-).

Kotek
cieszmy się że teraz już nie ma schizy co by prasować po to żeby te ubranka wyjałowić, a jedynie po to żeby nie były pogniecione :-)

Co do płynów - ja mam mleczko Loveli. Po nim ciuszki są pachnące i miękkie, więc dylemat z płynami mam z głowy. Też jednak słyszałam że nie wolno stosować. Pytanie jak z Jelpem. Nie wiedziałam że w ogóle produkują płyn do płukania z tej serii

Kotek to super ze juz to robisz! ja jeszcze nawet nie mam plynu do prania a zabieram sie by go kupic juz chyba od miesiaca i jakos nie moze mi w koszyk wpasc...

Kochane moje a propos prasowania :-) siedziałam wczoraj z żelazkiem pół dnia i prasowałam całe 2 pralki (body, śpiszki i kaftaniki):-) Leżą juz w garderobie na półce (komody jeszcze nie mam) i cieszą moje oko ilekroć tam wchodzę :-D :-D
Dziś włączam kolejne pranka :tak:
Powiem Wam, że ja nie przepadam za prasowaniem, ale prasowanie takich malusieńkich ciuszków to czysta przyjemność (miałam prosić o to rodzinkę, ale zrobię to sama:tak: )

reklama
Do góry