reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze przepisy :) Smacznego

reklama
u mnie w tym tygodniu było:
 

Załączniki

  • 1430941871483.jpg
    1430941871483.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 165
  • 1430941911908.jpg
    1430941911908.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 157
  • 1430941977839.jpg
    1430941977839.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 163
  • 1430942004386.jpg
    1430942004386.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 167
  • 1430942066379.jpg
    1430942066379.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 161
Ale z Ciebie kucharka... A Ty to wrzucasz na bloga gdzieś, że to tak fotografujesz codziennie? Podziel się linkiem :sorry:
 
super temat:)
Akatsuki, jestem zachwycona fotkami:)

To może ja napiszę jak zaczynam dzisiaj dzień. Codziennie na czczo wypijam duży kubek wody z miodem i cytryną (piję już od kilku tygodni) - ma przeciwdziałać zaparciom, no a poza tym jest bardzo smaczne:)
Dzisiaj na śniadanie jem dwie kanapki z pastą z awokado i pieczoną przeze mnie wędliną.

Chleb - kupny (nie chce mi się piec) chleb ziarno bez dodatku mąki pszennej
Pasta z awokado - podobno mega zdrowe, bogate w potrzebne tłuszcze no i przede wszystkim bardzo smaczne; staram się zastępować nim masło od którego tylko tyłek rośnie:) - pasta z awokado - jedno awokado (dojrzałe, miękkie, rozgniecione widelcem), sok z limonki bądź cytryny (co macie,tyle ile chcecie) i tutaj kombinacji jest wiele - ja dodałam ząbek czosnku, trochę czerwonej drobno pokrojonej cebuli i pomidora, pokrojonego w kostkę, oczywiście sól pieprz
Wędlina - u mnie akurat pieczony schab (przepis pierwszy lepszy z internetu)
 
Hehehehe Akatsuki niezłe :)

Anirak - super, że tak dbasz o szczegóły. Ja codziennie zjadam porcję błonnika rano, dzisiaj to był jogurt z trzema łyżkami płatków owsianych. To jednak ważne, niby takie nic, a cieszy :)
 
Ostatnia edycja:
Akatsuki smakowicie :)
anirak zazdroszczę że umiesz tak zadbac o siebie u mnie ostatnio króluje kanapka i kefir:-D:-D

A tu podziele sie z wami przepisem na ciasta mega łatwe i wygladające zachwycajaco :tak:

Składniki na ciasto:
400 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego
3 jaja
250 g cukru
opakowanie cukru waniliowego
1 i 1/3 szklanki oleju roślinnego
szklanka mąki krupczatki
szklanka mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Szpinak rozmrażamy i odcedzamy wodę. Jeśli macie szpinak w liściach- zblendujcie go)-Ja blenduję zawsze nawet ten siekany wtedy jest ładniejszy kolor :)
. Jaja miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wlewamy olej. Ubijamy. Wsypujemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Ubijamy. Na końcu dodajemy zblendowany szpinak


Masa śmietanowa:
600 ml śmietany 30 % tłuszczu
5 łyżek cukru pudru
opakowanie żelatyny fix do deserów
Śmietanę miksujemy na sztywno. Żelatynę rozrabiamy według przepisu na opakowaniu. Cienkim strumieniem wlewamy do ubitej kremówki. Miksujemy dokładnie.



Dodatkowo:
pestki z małego owocu granatu
borówki amerykańskie

Przekrajamy ciasto na pół przekładamy kremem czasami dodaje jeszcze galaretkę do kremu pokrojona w kostkę. Górna warstwę kruszę żeby wygladało jak mech :)
[FONT=&amp]Pieczemy 55- 60 minut w temp. 180 stopni.[/FONT]
 

Załączniki

  • 960x720_50_1_c_FFFFFF_8846dcb707a3521f7f03201fbd3d1b43.jpg
    960x720_50_1_c_FFFFFF_8846dcb707a3521f7f03201fbd3d1b43.jpg
    39,4 KB · Wyświetleń: 131
  • IMG_2850.jpg
    IMG_2850.jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 131
  • lesny-mech-.jpg
    lesny-mech-.jpg
    44 KB · Wyświetleń: 153
Akatsuki smakowicie Twoje jedzonko wyglada :) Co to jest na zdjeciu nr 4?

Anirak ja kiedys tez pilam rano wode z cytrna i miodem, ale niestety szybko mi sie znudzilo. Teraz natomiast w ciagu dnia wypijam bardzo duzo wody z cytryna, no i tez z zaparciami nie mam problemu. Ja guacamole tez robie, ale raczej tylko do tortlilli, ogolnie za awokado nie przepadam, chyba ze gdzies je sobie prezmyce ;)

Kamila Twoje ciacho wyglada super :)

20150506_194156.jpgA to moja wczorajsza kolacja :)
 

Załączniki

  • 20150506_194156.jpg
    20150506_194156.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 239
Ostatnia edycja:
Kasik4 super kolacja!!! Zainspirowałaś mnie:)
Dreamgirl - jogurt z płatkami owsianymi jest super zdrowy, idealne śniadanie
Kamila - kefir też jest podobno super na zaparcia, ale ja akurat go nie znoszę:) A ciasto super, może jak będę miała więcej czasu to wypróbuję:)

Dziewczyny pomyślcie, że już są, a zaraz będzie jeszcze więce warzyw i owoców i wtedy to dopiero będzie zdrowe odżywianie! Ja już się nie mogę doczekać truskawek!

No ja właśnie lubię awokado także często jadam:)
 
reklama
Do góry