reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze przepisy :) Smacznego

Składniki na kruche ciasto (duża forma):2, 5 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki cukru3/4 kostki margaryny2 całe jajka1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa budyniowa:3 budynie czekoladowe, ugotowane według opakowania.Składniki na masę serową:1 kg sera twarogowego z wiaderka (mielony), może być serek „Mój Ulubiony”100 g margaryny3/4 szklanki cukru (kryształ)4 jajka1 cukier waniliowy2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej (można dodać budyń śmietankowy, ale jeśli budyń śmietankowy jest z cukrem to lepiej jest zmniejszyć ilość cukru w przepisie,  np. na 2/3 szklanki cukru)Wszystkie składniki na kruche ciasto mieszamy razem, zagniatamy, wałkujemy i wykładamy formę do pieczenia.Na wyłożone kruche ciasto wylewamy gorący , ugotowany budyń. Budyń lekko stygnie, a w tym czasie przygotowujemy masę serową.Żółtka oddzielamy od białek, dodajemy cukier i miksujemy na puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy na przemian ser i margarynę, miksując na mniejszych obrotach miksera. Jeszcze tylko mąka ziemniaczana i cukier waniliowy.Tak przygotowaną masę serową wylewamy na budyń.Piec na zloty kolor, ok. 1 godz., w temp. 180 stopni. 
 
reklama
Akatsuki spadaj na bambus, nie moge patrzec na Twoje dania, może wpadniesz mi troche pogotowac :)
 
dolga a może troche gnocchi w sosie pomidorowo-bazyliowym? ;)
 

Załączniki

  • 1431201676298.jpg
    1431201676298.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 69
Akatsuki, ty nie powinnaś czekać na prośby tylko od razu do każdej foty dodawać przepis :)
Ale skoro muszę, to ... BŁAAAGAM o przepisik na gnocchi w sosie pomidorowo-bazyliowym :rofl2:
 
gnocchi to praktycznie to samo co kopytka ;) ja jestem leniwa i kupuje pakowane prozniowo bo kosztują grosze, więcej by mnie materiał kosztował ;)
 
Akatsuki prawie robi wielka roznice ;) pierwszy raz jadlam je jak bylam na nartach we Wloszech, a ze lubie takie kluchy rozne to pokochalam :) jak jest tydzien wlsoki w lidlu to dobre mozna kupic :)
 
reklama
Do góry