waniliowe.love
Fanka BB :)
Składniki na kruche ciasto (duża forma):2, 5 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki cukru3/4 kostki margaryny2 całe jajka1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa budyniowa:3 budynie czekoladowe, ugotowane według opakowania.Składniki na masę serową:1 kg sera twarogowego z wiaderka (mielony), może być serek „Mój Ulubiony”100 g margaryny3/4 szklanki cukru (kryształ)4 jajka1 cukier waniliowy2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej (można dodać budyń śmietankowy, ale jeśli budyń śmietankowy jest z cukrem to lepiej jest zmniejszyć ilość cukru w przepisie, np. na 2/3 szklanki cukru)Wszystkie składniki na kruche ciasto mieszamy razem, zagniatamy, wałkujemy i wykładamy formę do pieczenia.Na wyłożone kruche ciasto wylewamy gorący , ugotowany budyń. Budyń lekko stygnie, a w tym czasie przygotowujemy masę serową.Żółtka oddzielamy od białek, dodajemy cukier i miksujemy na puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy na przemian ser i margarynę, miksując na mniejszych obrotach miksera. Jeszcze tylko mąka ziemniaczana i cukier waniliowy.Tak przygotowaną masę serową wylewamy na budyń.Piec na zloty kolor, ok. 1 godz., w temp. 180 stopni.