reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze podwójne wózki

Tylko jeszcze na szerokość musi pasować...
A jak będziesz miała dłuższą to zmieścisz drugiego Szkraba?

reklama
Dzięki, Kamagda, właśnie mamy fotelik (na szczęście mała jeszcze z niego nie wyrosła;) i te adaptery, ale dotychczas rzadko korzystałam z tej opcji, bo jednak gondola wygodniejsza dla malucha, no i lepsza na zimę. Poza tym młoda niezbyt lubi w nim siedzieć. Niestety masz rację z tą długością, dziś sprawdzałam wszystkie możliwe konfiguracje z gondolą i chyba żadna większa nie dałaby rady, musiałaby mieć bardzo specyficzne wymiary. Gdzieś znalazłam informację, że niby pasuje jakaś gondolka Quinny, ale długość ma niestety tą samą.

A czy ktoś orientuje się może, który wózek nadający się dla rodzeństwa ma gondolkę dłuższą niż te 70 cm?

Jest takie ustrojstwo na allegro: Wózek Bliźniaczy Gemini 3w1 MODUŁOWY NOWOCZESNY (3796653501) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. długość gondoli 78cm (szert 43cm), ale czy uda się to zamontować...
i takie TWINNI-WÓZEK BLIŻNIACZY + SUPER GRATISY!!!!!!!! (3848365326) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - ale tu nie ma wymiarów podanych

trzeba podzwonić...

A tak ogólnie, to też chcę kupić ten wózek (w kolorze czerwonym, bo ciemne płowieją, a jasne szybko brudzą - a pranie niszczy), tylko trochę boję się, że go później nie sprzedam. A sama chcę nowy, bo używki tylko trochę taniej wychodzą no i nigdy nie wiadomo ile były używane. :)

Bardzo dziękuję za te linki! Nie słyszałam wcześniej o tych wózkach, wyglądają podobnie do baby joggera. Muszę podzwonić do sklepów, czy można je gdzieś obejrzeć na żywo, no i przymierzyć dzieciarnię;-) jeszcze nie wiem, co zrobię, ale muszę podjąć jakąś decyzję, bo ta nasza gondola to jeszcze max. miesiąc da radę, albo i nie :-/
Ogólnie to mogę ten wózek polecić, jest naprawdę lekki i nie taki duży w porównaniu do innych podwójnych (znajomy, który ma bliźnięta też bardzo sobie go chwalił), mnie się też bardzo spodobał wizualnie. Szybko się go składa i rozkłada. No i może być pojedynczym wózkiem. Ale, gdybym miała jeszcze raz kupować, to nie wiem, czy bym się zdecydowała.
Nie przewidziałam, że gondolka szybko będzie za mała. Mnie skusił opis pompowanych kół - owszem, tylne są pompowane, ale przednie są nietypowe, bo "pompowane na stałe" i swoją twardością przypominają koła piankowe. Amortyzacja słaba. Podjeżdżanie pod krawężniki kiedy starszak siedzi z przodu wymaga naprawdę dużo siły (i najlepiej słusznego wzrostu;-) ) Poza tym, kiedy używa się opcji gondola + siedzisko dla starszaka to tak naprawdę siedziska nie da rady się odchylić do pozycji choćby półleżącej, bo brakuje miejsca na nóżki. Jeśli Twój starszak jest z tych większych dzieci, to możliwe, że w tym siedzisku też szybko będzie mu ciasno (zwłaszcza na "szerokość") - nasza starsza córa jest raczej drobna, i niewysoka (ma w tej chwili rok i siedem miesięcy) ale w zimowym ubranku ledwo się mieści w tym siedzonku.
Warto na pewno zobaczyć na żywo przed zakupem (ja też kupiłam nówkę, ale przez internet, wcześniej widziałam tylko na ulicy) i co ważniejsze, przymierzyć starsze dziecko:-)

No to teraz znowu będę się zastanawiać, czy go kupić. Generalnie ja widziałam ten wózek w sklepie i posadziłam w nim córcię - jest drobna... No ale dzieci rosną... A poza tym dopiero jak się użytkuje, to wychodzą wady. A prawda jest taka, że nie ma ideału, szczególnie jeśli chodzi o wózek bliźniaczy. Wcześniej podobał mi się wózek iCandy peach na youtube, ale jak go zobaczyłam w sklepie, to się za głowę złapałam, bo dzieci tam mają bardzo mało miejsca. A poza tym cena tego wózka to naprawdę masakryczna. Już city select jest drogi.

Myślałam o dostawce buggypod, ale ona jest już całkiem wąska i niewygodna dla dziecka. Inne wózki odpadają, bo nie posłużą jako pojedynczy. A moja córcia już dużo chodzi, więc jak jeszcze rok pojeździ to max...

Zawsze może się okazać, że dziecko nie będzie chciało jeździć wózkiem i pieniądze w błoto... Także to i tak chyba loteria.

A jeszcze co do tych gondoli to wpadło mi do głowy, że może od jakiegoś innego modelu baby joggera by podeszła. I bardzo dobrym pomysłem jest, żeby mierzyć w sklepie, bo przez internet, to tracimy na odsyłce w razie czego no i kłopot...

Przeglądałam ofery używanych wózków i tutaj tablica.pl/m/oferta/baby-jogger-city-select-ID4CuHD.html?photo=1 kobitka sprzedaje wózek z gondolą quinny dreami. Tylko nie wiem czy są różne modele tej gondolki. Bo na allegro znalazłam dwie o dł 75cm i 85cm.

_basiek_ niestety nie interesowałam się wózkami jeden obok drugiego, bo u mnie by to nie przeszło (są zbyt szerokie). Dlatego nawet będąc w sklepach się im nie przyglądałam. No i z tego wózka nie da się zrobić pojedynczego co w przyszłości będzie niezbędne (jak już starsza nie będzie chciała korzystać z wózka). Może masz możliwość obejrzeć i ocenić je gdzieś w sklepie?
Wózki jeden obok drugiego chyba są lepsze w prowadzeniu - przynajmniej tak słyszałam.

wilga, a czy Ty już wybrałaś dla siebie rozwiązanie?

A ja Wam powiem (tj. napiszę), że właśnie kupuje nosidło mei tai (za stówkę) :-p
Bo doszłam do wniosku, że na wiosne przecież Sandrę będę mogła już włożyc do naszej spacerówki-parasolki, a syna za rączkę i jak się zmęczy to do nosidła na plecy (mowa oczywiście o wszelkiego rodzaju wyjazdach, bo na codzień, to wózek nie jest nam niezbędny zwłaszcza podwójny), a i Sandra siedzieć kiedyś tam zacznie (no przeciez dzieciaki rosną ;-)). W sumie mam chustę, ale powiedzmy sobie szczerze - średnio idzie mi jej motanie i na takim np. parkingu może to byc nieco problematyczne (zwłaszcza jak pogoda średnia, mokro), a do nosidła mała za jakiś czas dorośnie, więc u nas będzie opcja nosidło + parasolka. O!

reklama
Do góry