reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze podwójne wózki

oj widziałam jak to wygląda w lutym w moim terenie z miesięcznym dzieckiem w tym koszu i ja tego za chiny na zimę nie chcę. moze i na lato ok ale na zimę ledwo sie w tym mieścilo dziecko w kombinezonie i kocyk a do tego kocyk był ośnieżony więc wiem co widziałam. Za to zwykła gondolę okrywam ochraniaczem, mogę założyć nawet folie i spacerować nawet jak pada śnieg.
Ja mam tako jumpera i dostawkę bugypod bo nie chciałam wymieniać wózka. Ale jeździłam tymi oboma i na spacery ok :) a zakupy i tak robimy bez dzieci ;)

reklama
kamgda - ja rozważąłam zakup tego wózka (i żałuję, że nie udało się przekonać do tego męża i mojej mamy, która mocno argumentowała na nie z powodu ceny, ale ona z tych bardzo oszczędnych), ale widziałam go na żywo, miałam okazję "pomacać" i zdecydowanie go polecam :tak:
Jak ostatnio moja mama pchała naszego używanego cosatto duet lite (a było co pchać, bo u nas rok po roku i syn swoje waży) i zauważyła, ze jest co pchać, to jej delikatnie przypomniałam, że gdyby był jogger, to by nawet nie czuła, że coś pcha ;-)

W sumie ten wózek to póki co jedyny jaki biorę pod uwagę min. ze względu na to że potem można go użyć jako pojedynczy. A moja jedyna obawa jest taka, że wydam dużo kasy na wózek którego nie wykorzystam w pełni bo moja 14m. córka już nieźle chodzi, a kolejny poród za 3 miesiące. Biorę jeszcze pod uwagę dostawkę buggypod, ale ona z kolei jest b. wąska i obawiam się że będzie niewygodna.

U mnie syn nie spieszył się z chodzeniem....
Ale nam wózek potrzebny był przede wszystkim na wyjazdy do miasta (lekarz, od święta zakupy - tak, to chłopu listę robię i modlę się, żeby nie przekombinował i myślę "o czym zapomniałam" :-D); na codzień nie potrzebny nam tandem - na spacery starcza pojedynczy wózek dla małej, a syn drepcze - idziemy na miarę jego możliwości; kilkaset metrów (w dwie storny) i tak nam średnio zjmuje pół godziny, a rzadko kiedy i ja mam ochotę na dłuższy pobyt na dworze o tej porze roku. Z kolei latem mogę "wyrzucić" dzieci na podwórko i też mam czyste sumienie i czas, żeby to czy tamto porobić, albo ksiązkę poczytać patrząc między linijkami na maluchy ;-)

Mała podpowiedź - na allegro widziałam wózek bardzo podobny do joggera, ale tańszy (sprowadzany ze Stanów, ale nawet z przesyłką wychodził taniej - jak ja się rozglądałam). A może używany?
z drugiej strony ten wózek też zawsze możesz jeszcze za dobre pieniądze sprzedać, bo wózek jest naprawdę świetny i używane sztuki zawsze rozchodziły się bardzo szybko

A pamiętasz jak się nazywał ten wózek? Ja widziałam upperbaby vista, ale jest niedostępny w Polsce. Używanych widziałam kilka sztuk, ale aktualnie nie w Poznaniu, a przy używanych to tylko odbiór osobisty wchodzi w grę... Niestety raz się nacięłam. Dziękuję za porady zdecyduję się na ten wózek, a nie na kombinację z dostawkami. Tak na pewno będzie nam wygodniej.
PS. Najlepszego w Nowym Roku!!!

no właśnie nie pamiętam nazwy - coś na s chyba było; przeszukałam allegro i nie znalazłam już, a pamiętam że były ze dwie oferty i nawet na tablicy też był...
tak mi się przypomniały, jak przeglądałam allegro -jes jeszcze kolcraft duo i abc zoom design, które są nieco podobne, a ciut tańsze
a koleżanka z dziećmi w identycznym wieku jak moje, zakupiła iCandy pear...

edit

kto szuka, ten znajdzie ;-)
tyle że cena jeszcze wyższa od joggera, a wtedy była fajna aukcja, gdzie wychodziło dużo taniej......
casualplay s-twinner

http://www.**********/casualplay-s-twinner-wozek-blizniaczy-z-wkladkami,d1386.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Znam te wozki. iCandy niby fajny, ale siedziaska chyba sa zbyt blisko siebie(fajny dla bizniakow) Co do zooma to jest wiele dluzszy jak select(porownywalam na zywo) a z kolcrafta to juz sie pojedynczego nie zrobi. Wiec select to najbardziej optymalna wersja.

Ostatnia edycja:
Drogie Multimamy, jakiś czas temu pytałam Was o zdanie odnośnie wózków dla rodzeństwa. Ostatecznie zdecydowałam się na Baby Jogger... no właśnie, może któraś z Was miała podobny problem - moja "kruszynka", która w tej chwili ma 3 miesiące już prawie wyrosła z gondoli!!! nie ma mowy o spaniu z rączkami "do góry" bo jest zbyt wąsko (do tego jeszcze kombinezon zimowy), a długość jest na styk. Siedzenie spacerowe to typ "kubełkowy", także nie rozkłada się na płasko jak typowe siedzisko spacerowe. No i jestem w kropce, nie ma opcji, żeby gondola wystarczyła do szóstego miesiąca:( nie wiecie może, czy do tego wózka można zamontować jakąś inną, większą gondolkę? Nie chciałabym się pozbywać wózka po 3 miesiącach, bo poza tym rozmiarem gondoli spisuje się bardzo dobrze:-(

reklama
Do wózka można zamontować foteliki maxi cosi na adapterze (209zl) i byc moze mozna w ten sposob zamontowac inna gondole... Ale trzebaby dokladnie sie zorientowac u sprzedawcy. Skoro Twojej dzidzi ciasno w gondoli, to domyślam się, że fotelik sam. też jest już ciasny?

Do góry