reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze piersi - siara, laktacja, karmienie itd.

mi tez nie wychodziło wklejanie linków, ale kapłam się żeby odznaczyć ptaszka w dodatkowych opcjach: "Automatycznie zmieniaj linki na tekst" no i się udało, ale działa tylko przy jednej odpowiedzi, nie umiem sobie tego w profilu zapisać...:no:

reklama
Dziewczynki, co wicie na temat czsu oprozniania piersi przez dziecko? Wiem, ze to inaczej wyglada u kazdej kobiety, ale bylabym wdzieczna, gdybyscie cos napisaly. Moje dziecie dostawione do jednej piersi (bez roznicy ktorej) ssie przez ok. 3 min. i zaczyna krzyczec. Po uspokojeniu przystawione do tej samej piersi po chwili znowu krzyczy. Za to, jak przystawie go do drugiej, to ciagnie, az sie naje i jest spokoj. Jakby ta pierwsz byla pusta... Ale tak szybko by sobie Maly z nia poradzil?

Z opróżnianiem i czasem to niewiem bo jak mój głodomór sie przyssie to czy coś leci czy nie to ona ssa:crazy:

Do mam karmiących cycem
czy was bola piersi , bo mnie ostatnio bardzo ale tylko lewa to taki dziwny ból jakby wijało mi się coś w brodawke i cuć to od wewnątrz, czasami boli naprwde mocno:-( i nie wiem czy to efekt uboczny laktacji czy mam siezacząć niepokoić:no:

mada a nie zrobił Ci się zator?? bo zapalenie piersi to byś poznała, ponoć ma być czerwone na piersi i temperatura, takiego bólu jak piszesz to nie miałam....

mada mnie czasami tez troszke cos pobolewa, ale nie wiem, czy to o ten sam ból chodzi... też wewnątrz brodawki, ale ja mam wrażenie,że to od tego jak mała łapczywie i nerwowo ssie, po wyjęciu i ponownym włożeniu jest już ok.

Właśnie o to chodzi Ewa że tan ból nigdy nie pojawia siepodczas karmienia ani po skończeniu dlatego zaczynam sie obawiać ze nie ma nic wspólnego z laktacja:-(i chyba musze się przejść do lekarza:-(

mada, właśnie nie zaszkodzi wizyta u lekarza... może (i mam nadzieję),że to nic takiego, ale zawsze chociażby dla świętego spokoju warto sie przejść.

reklama
u mnie w piersiach naprawde malo mleka, ale wiem czym to spowodowane( nie karmie czesto bo nie moge). jak sie cos nazbiera to jej daje, ale to i tak nie zaspokaja jej glodu...niestety jest juz prawie na butelce. cycka dostaje na noc i wnocy jak sie budzi to dostaje cyca. za dnai to jak jestem z nia do daje jej cycka jak juz placze bo nic nie ma dostaje drugiego, a z tym jak jest tak samo to dostaje butle.

Do góry