reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja zawsze chodzę bez znieczulenia. Mam genialnego dentystę, niedrogiego, delikatnego i super dokładnego. Pies ubił mi kiedyś pół jedynki to za 80 zł tak mi zęba nadlał, że w ogóle nic nie widać ani nic nie czuję. Trzeba posiedzieć u niego dłuższą chwilę, ale nie mam do niego żadnych zastrzeżeń :tak:

reklama
Mi jak wierciła w szóstkach stomalotożka to aż moją ortodontkę bolało:-D ale jak mi powiedziała ile będę musiała zapłacić za zaleczenie dwóch szóstek to i bez znieczulenia dałam się naprawiać:eek:

Dziewczyny poradzcie mi czy wy tez tak macie............? moj maly caly czas siedzi na dole z prawej strony, bardzo bardzo zadko jest z lewej strony, kopie i sie wierci
ale martwi mnie to ze od jakiegos czasu boli mnie tuz nad koscia lonowa.
Zwlaszcza wtsdy kiedy dlugo siedze albo jak chodze np z godz spaceruje...
czasami boli okropnie, kolezanki mowia ze to kosci i macica mi sie rozlazi i dlatego tak boli:( do lekarza nie chcem leciec z byle czym bo doipero bylam 16.02 i bylo wsio ok, a teraz mam dopiero 15,03:( Maz mnie sciga i nie daje nic robic tylko kaze lezec:( to leze i wtedy nie boli:)
Czy wy tez cos takiego macie?

fasolinka0722 mój mały też ciągle siedzi na dole tak mniej więcej na środku i najczęściej na moim pecherzu kopiąc go czasami, więc bez przerwy boli mnie pęcherz i latam do kibelka.
Jeśli bardzo się martwisz to zadzwoń chociaz do lekarza i zapytaj co to za ból.

fasolinka moja malutka też się tak niziutko umiejscowiła i pobolewa mnie brzucho tu i tam, ale myślę,że warto lekarza podpytać:) toż to nie zaszkodzi a pewnie profilaktycznie każe nospę brać.

mój dotąd chyba leżał sobie pośrodku brzucha, co potwierdzało USG, ale już ze dwa dni czuję łaskotanie w dole brzucha i ciagły ucisk na pęcherz, już wolałam chyba chwile kiedy wciskał się we mnie i nie mogłam chodzić, bo były krótkie

Dziewczyny, może Wy odpowiecie na moje pytanie. czy któraś z Was odczuwa takie dość mocne rytmiczne pulsowanie w dole brzucha? Glownie puka-pulsuje kiedy leze na plecach, praktycznie za każdym razem. Czy to tętnica brzuszna może być?? Co może być tego przyczyna.
Nie mam się o to kogo zapytać bo tu w UK ciężko uzyskać odpowiedz na nurtujące pytania, powiedzą ze jest ok a w razie czego karzą wziąć paracetamol :baffled:

Pupui gdzieś była już rozmowa o tym. To pulsowanie, które odczuwasz to najprawdopodobniej Twój puls. Jakoś tak jest, że najbardziej go czuć jak się maluch zaczyna ruszać :-)

Pupui, ja tak dosyć intensywnie odczuwam taki puls, jak sie Maleństwo poruszy a ja przykładam rękę na brzuch:tak::tak:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry