reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A wiecie co ja mam normalnie jak leżę w nocy czy przewracam się na lewy bok to mi się mięśnie brzucha zaczynają same naciągać no i muśże wszystko robić na podkurczonych nogach i ostrożnie

reklama
Ja również do włosiastych brzuchów dołączam, z tym że ja już miałam tam włosy też przed ciążą :-( Niezbyt to estetyczne, ale idzie się przyzwyczaić.

Mnie przy kaszlu, kichaniu czy nawet gwałtowniejszym ruchu bardzo boli podbrzusze, ale w poniedziałek byłam u lekarki i potwierdziła, że wszystko w jak najlepszym porządku i maluszek ma się dobrze. Uff :-)

A mnie cały czas jest niedobrze:/ od kilku dni od rana mam koszmarną zgagę, poza tym czuję jakby żołądek ..i ogólnie jakas struta jestem :/ zdarza wam się tam czasem? pogoda piękna a ja taka rozmemłana:/

Ostatnia edycja:
Mnie przy kaszlu, kichaniu czy nawet gwałtowniejszym ruchu bardzo boli podbrzusze, ale w poniedziałek byłam u lekarki i potwierdziła, że wszystko w jak najlepszym porządku i maluszek ma się dobrze. Uff :-)

mam to samo :), wręcz przygotowuję się wewnętrznie na kichnięcie :)))

U mnie też się te dziadowskie włosy na brzuchu pojawiły i się przeraziłam...czy to zginie po porodzie?

Hej!
1 trymestr przeszłam super.miałam w sumie z 5 dni,kiedy męczyły mnie mdłości,głównie wieczorkiem.Poza tym czułam się super fizycznie i psychicznie po tym jak już doszłam do siebie po szoku że jestem w ciąży po 7 latach ciszy.Jestem teraz w 16 tyg ciąży i zaczynają doskwierać mi zaparcia i związane z tym bóle skurczowe w dole...oraz wywalony brzuch :) plus doszły lekkie problemy z dziąsłami .Tak więc od dnia dzisiejszego duże postanowienie...woda woda i jeszcze raz woda i siemie lniane ....Jem wszystko w każdych ilościach,z zapachów które doprowadzają mnie do szału jest tylko zapach cytrusowy elektryczny,którego już się pozbyłam. :)

Aniu - z tym przewracaniem się na bok w łóżku mam tak samo. I jak chce wstać z łóżka i mam ogromny problem e schylaniem się, zawiązaniem buta itp., ale gin mówi, że męczę się podwójnie, bo ja jeszcze niestety mam problem z wyrostkiem i przy nachylaniu się zakuje mnie jak cholera :crazy:

Dziewczyny czy uczucie takiej goryczy z żołądka to zgaga? cały dzień mnie to dziś męczy i az mnie mdli, niigdy nie miałam zgagi, dla mnie z opowieści zgaga to to że pali w przełyku a mnie nie pali tylko taki gorzki posmak czuje z żołądka

reklama
Ja też wcześniej nie miałam zgagi, mnie akurat pali i jakby ciągnie przełyk. Piję wtedy mleko, troszkę pomaga. Głównie wieczorem mnie bierze.

A uczucie goryczy miałam ok 13-14 tc, ale to chyba nie zgaga... Nie wiem

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry