reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Aj kosinka rozkreca sie juz miesiac i co? dupppaaaa:( Pupui spokojnie bedzie dobrze, jak cie wezmie to w 5 minut bedziesz na porodowce, zobaczysz :) milej nocki kochane dwupaki:)

reklama
Kosinka - Tu w UK szpital czeka min 12 dni od terminu i dopiero wywołanie. We wtorek mialam masaż szyjki i tylko czopik zaczął sie odklejac. We wtorek mam znow wizyte u położnej i masaż. Wtedy też dostane podobno skierowanie na indukcje jakos po 2 dniach, czyli pewnie na czwartek, ale to tylko tabletke dowciapna na zmiekczenie szyjki dostane. Jeśli to nic nie ruszy to licze ze w piatek do szpitala i żelik dowciapny na wywołanie i juz mnie może zostawią w szpitalu...

Tak to mniej wiecej tu wyglada, wiec max jeszcze tydzień bede czuła sie jak foka!!!

Już nawet siku zrobic normalnie nie moge. Nic tylko wyc do księżyca!!!

Justa, a masz już termin na wywołanie, bo widze że z przeterminowaniem podobnie jesteśmy.

No właśnie mi ginka powiedziała tylko tyle ze jak do tygodnia po terminie nie urodze to mam sie zgłosić do szpitala gdzie chce rodzic i oni albo mnie zostawia albo zrobią ktg i puszczą jeszcze do domu...:szok:

No czyli wam wywolaja a ja zost ane na samym koncu i bede sama do siebie pisala na forum, bo mam jeszcze niby tydzien wg OM... wrrrrrrrrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::-:)-:)-:)-(

Papui no właśnie z wiedzą na ten temat jestem w czarnej du..:crazy: Moje przerażenie pogłębia fakt ze nigdy jeszcze nie leżałam w szpitalu i :crazy:jestem zielona co i jak a moja ginka nic mi ni pomogła, boję sie jak mnie potraktują bo nie mam położnej ani nic...
Fasolinko wcale sie nie zdziwię jak nas jeszcze prześcigniesz...:confused2::confused2::confused2:

fasolinko ja z OM mam termin na 24go a ostatnio lekarz zauważył że na pierwszym USG termin miałam na 31go!!! Powiedziałam że ja sie nastawiam na 17go i ma mnie nie denerwować. Więc jeszcze jestem troche za Tobą. 20go mam sie zgłosić do szpitala na KTG i badanie jakby nic sie nie ruszyło. A dopiero 26go umówilibyśmy się na wywołanie jakby jeszcze nic sie nie ruszyło.
justa a gdzie Ty będziesz rodzić? Ja położnej też nie mam. A lekarza pytałam kiedy ma dyżury to najbliższy właśnie tego 20go. Więc w inne dni też pozostaje mi zaufać naszej służbie zdrowia:eek:.

A dziewczyny co ja w nocy przeżyłam...Poszłam wziąć prysznic wieczorem, w nocy już w zasadzie, a tam wyleciał mi kawałek czopu zabarwionego krwią..wcześniej był bezbarwny cały czas. Potem zaczęło mnie czyścić i tak mnie kręciło że myślałam że na tym kibelku urodzę. Godzina już 1 chyba Mała śpi i teraz nie wiedziałam co ja w zasadzie mam robić. Budzić B., dzwonić po rodziców?! Stwierdziłam, że chyba najlepiej na skurcze reguralne poczekać..no i co dupa. Kilka skurczy, leciutkich a o 3 całkiem wszystko przeszło:no:. Powiem Wam że mnie już to męczy, jak już sie coś zaczyna to niech sie kończy a nei kolejny fałszywy alarm:confused2:.

reklama
Justa - nic sie nie martw. Ja przez całą ciąże badana przez ginekologa nie byłam, a połoznych to poznałam z 5 i każda co innego mówiła. Też nigdy nie byłam w szpitalu, a do tego dochodzi że bede musiała komunikowac sie z tymi koniowałami w jezyku angielskim... (wiem że taki był mój wybór). Ja modle sie tylko żeby trafic na jakaś angielską położna, bo tych ciapatych (czyt. pakistańcow, hindusów), murzynów jest od groma, a autopsji wiem, że na ich wiedze i umiejętności liczyc nie moge... (pracuje w domu starcow jako opiekun i poznałam wiele lekarzy i pielegniarek)

Justa nic sie nie bój.

Fasolinka - no właśnie, gdzie Ty sie tak spieszysz :-) przecież ty wg suwaczka masz jeszcze tydziń czasu... :laugh2: (żartowałam)

Kosinka - faktycznie, nieźle się rozkręca u Ciebie, tylko kurcze niech już sie do końca rozkręci a nie tlko tak straszy...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry