reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja też dzis mam przykry dzien :( Nie mam na nic weny cały dzien bym spała i nie wychodziła z łóżka.

Twilight zadzwon do lekarza bo taki ból może być spowodowany jakąs kolką nerkową. Lepiej takich rzeczy nie bagatelizować.

reklama
Współczuje Wam kochane złego samopoczucia, ja sie tak do niczego czułam w sobote...dzisiaj czuje się wspaniale...góry bym przenosiła. rozpaliłam ogień w piecu, ogarnełem troszke na podwórku, ogarnęłam w domku i czekam na znajomą któa zaraz przyjedzie na kawke :tak: Życze Wam miłego popołudnia i duuuzo zdrówka :*

ann właśnie ja tych obrzęków najbardziej się boję, w niedzielę jak zrobiliśmy sobie gigantyczny spacer to mi trochę kostki spuchły - ale to może i od samego przeciążenia, jejjj oby to ostatni raz ( pobożne życzenie:-D)

Ann, mnie już powoli zaczynają puchnąć dłonie... wieczorem mam problem ze zdjęciem obrączki:eek::eek: w ciąży z Igorem od listopada nie chodziłam w obrączce (a rodziłam w lutym)...

ja własnie nie zdejmuję obrączki i cały czas nią kręcę, przekładam itp itd...

Kochane gratuluje udanych wizyt! Dobrych wyników badań! No i trzymam kciuki za wizytówki!

Ja dzisiaj zajechałam do swojego ginekologa i zapytałam co mam robić w związku z moją egzemą. Wczoraj dermatolog przepisała mi masć Bedicort G, jak się okazało maść sterydową z antybiotykiem :angry:. Na ulotce jak byk pisze że w ciązy stosowac nie można, że badania na zwierzętach wykazały wpływ maści na plod... Oczywiście zabronił stosować maści i mam smarować tylko masciami nawliżającymi np Oilatum, Oilllan lub maścią witaminową, wazeliną, żeby była jak najbardziej nawliżona, nawet po kilkadziesiąt razy dziennie. a jeśli juz nie dam rady i nie wytrzymam swędzenia to mam kupić maść z hydrokortyzonem i maksymalnie 3 razy posmarowąc. Trzeba jakoś wytrzymać. No i unikac chemicznych środków, robić wszystko w rękawiczkach. Ech jak nie urok to sraczka.. I jak tu ufać niektórym lekarzom :confused2:

reklama
w rękawiczkach powiadasz ???? patra wiem co czujesz bo też mam egzemę i z tego co pamiętam to moja dermatolog powiedziała mi że w ostateczności rękawiczki na ręce jak już nikt inny nie może za ciebie tego zrobić :)
no i tak jak tobie żadnej styczności ze środkami chemicznymi, kąpiel w emolium, mydło do rąk emolium itd.
mi zapisała w zeszłym roku też maść na sterydach i jeszcze jakieś tabletki ale i tak nic nie pomogło a sterydy tylko mnie podbuzowały. Kazała mi smarować jeszcze takim kremem (który niby miał nie pozostawiać tłustych śladów ze wzgl. na pracę) ale cholera wczoraj wzięłam go z pracy do domku (po tym jak umyłam okno w sobotę to nie mogę dojść do siebie z dłonią) więc nie pamiętam nazwy (jak wrócę od razu ci napiszę obiecuję)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry