reklama
Kotek07
mamy czerwcowe 2007
A mój pępek zrobił się strasznie wrażliwy, mój mąż lubi wkładać tam palucha (nie wiem po co?) a mnie to do szału doprowadza bo czuję aż od środka takie ciągnięcie .
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Zapytalam o ten pepek-lekarz powiedzial ze to normalne, powiedzial tez ze moge czuc bole i ciagniecie raz po prawej raz po lewej stronie, bole plecow i zatrzymanie wody w organizmie-puchniecie. To tyle co moze mnie/nas spotkac w najblizszym miesiacu.
hej dziewczyny, nie pamietam juz ktore to byly co sie martwily ze dzidzia kopie tak nisko. Pamietacie ja tez sie tym troche martwilam. No i jak bylam wczoraj u lekarza to sie dokladnie dowiedzialam ze to jest jak najbardziej normalne na tym etapie. Dzidzia jeszcze nie jest az tak wysoko.
Potem zapytalam co to jest taki bol, co mam co jakis czas i trwa pare sekund i jest jakby po bokach pepka. Wiedzialam ze to nie sa kopniecia bo umiem rozroznic. Lekarka mi powiedziala ze to jest dlatego iz dzidzia popycha nasze organy w gore i dlatego czasem one zabola jak sie napna czy cos takiego.
Zatem dziewczyny nie martwcie sie kopniaczkami "na dole" ani bolami w okolicach pepka!!!:-)
Potem zapytalam co to jest taki bol, co mam co jakis czas i trwa pare sekund i jest jakby po bokach pepka. Wiedzialam ze to nie sa kopniecia bo umiem rozroznic. Lekarka mi powiedziala ze to jest dlatego iz dzidzia popycha nasze organy w gore i dlatego czasem one zabola jak sie napna czy cos takiego.
Zatem dziewczyny nie martwcie sie kopniaczkami "na dole" ani bolami w okolicach pepka!!!:-)
anni
Fanka BB :)
Monia dzieki!
Eryk wczoraj miał jakiś odwrócony dzień bo kopał mnie ciągle nie na zewnatrz tylko w druga stronę- w kierunku pleców we flaki, nie byłam szczęśliwa jak się przytulamy a ten nagle z kopa i mi się pierdnięcie wymsknęło no bo ten prosto w jelita mi zasunął, dziś juz sie odwrócił bo kopie we właściwym kierunku
anni
Fanka BB :)
Sorga, jejku powiem ci, ze raz to przejdzie... ja normalnie czasem nie mam juz sily juz mam takie wzdecia - az mi glupio cholernie ale co mam zrobic...
;-( hehehe
;-( hehehe
jak to wyczytałam, to poustawiac w całym domu świece zpachowe i liczyć że zagłusza , a jak nie podziała ... no cóż przynajmniej próbowałysmy P takie rady sa zwarte w tej książce o której pisałam na wątku "szkoła rodzenia" o innych niedogodnościach babka tez pisze otwarcie
reklama
witaminka
mamy czerwcowe 2007
Może to głupie pytanie, ale słyszałam kiedyś że kreska na brzuchu pojawia się tylko w ciąży z chłopcem Myślę że to nieprawda, ale chciałabym wiedzieć na pewno, bo wczoraj na USG lekarz "przepowiedział" dwie dziewczynki, a mi na brzuchu zaczyna się pojawiać taka jaśniutka i prawie niewidoczna kreska...
Podziel się: