reklama
E
efilo
Gość
Dzięki Gosiu
Stary kawalerKto powiedział że ciąża to taki cudowny beztroski okres? :-)
Nie martw się - coś ten Twój gin chyba lekko pomylił. Mój od razu uprzedził, że bóle brzucha będą się zdarzały i żeby brać wtedy no-spę. A niby kiedy ma się macica rozciągać najboleśniej, jak nie na samym początku tego procesu? Brzmi to dość sensownie :-)
E
efilo
Gość
Dzięki Esia za pocieszenie. No o tym to nawet w kalendarzach ciążowych przy I trymestrze piszą. Ale ten mój gin to taki sprytek który woli na zimne dmuchać i czasem woli zostawić w niepewności żeby kobitka nie olała totalnie wszystkiego.
A poza tym.... Ja nie wiem czy nie mają na to wpływu zaparcia
Przy okazji - nie macie jakiś sposobów sensownych na tą dolegliwość? Zaczynam się martwić (to chyba moje ulubione słowo ostatnio )
A poza tym.... Ja nie wiem czy nie mają na to wpływu zaparcia
Przy okazji - nie macie jakiś sposobów sensownych na tą dolegliwość? Zaczynam się martwić (to chyba moje ulubione słowo ostatnio )
Nie martw się Efilo. Ja staram się nie martwić, choć właśnie teraz, jak w tym tygodniu kończę zwolnienie, to wychodzi mi jakaś infekcja. Wyłączam kompa i się kładę, bo właśnie kapie mi z nosa, i mam tak zatkany że nie mogę normalnie oddychać, łzy same lecą, a gardło napiernicza jak wściekłe. A jutro muszę podjechać do roboty, bo jak zwykle sobie poradzić nie mogą, a potem jadę do gina. Nie wiem jak to przeżyję jak mi nie przejdzie.
siwucha12
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Dzagud mam świetny sposób na katar -ale uprzedzam dość nieprzyjemny!! Moja babcia zawsze mnie tym leczyła. Zaparz sobie 1,5 łyżki majeranku w 1/2 szklance wody i poczekaj aż będzie lekko ciepłe-nie zimne. odcedź tą wodę i nad zlewem lub nad wanną zatykając jedną dziurkę wciągaj napar z łyżki drugą, i na odwrót. Po dwie łyżki do każdej z dziurek i choć będzie cię rwało trzymaj to jak najdłużej w nosie-do 20sekund. i wydmuchaj. 2 razy dziennie. Po wciąganiu będziesz sie czuła jak na haju hehe w sumie to nie wiem jak to jest ale tak to sobie wyobrażam. Majeranek ściąga wszystko z nosa-myślę że do jutra powinno przejść. pozdrawiam;-)
Derylka
Zaciekawiona BB
Witajcie dzewczyny wcześniej do Was nie pisałam bo z ostatniej OM wynika że jestem lipcówką ale z usg wychodzi że czerwcówka.Piszę do Was bo umieram ze strachu wczoraj bolał mnie brzuszek jak na okres pół dnia,dziś rano było ok tylko pojawił się kłaczek podbarwiony na brązowo.
Umieram bo to jest moja 6 ciąża 5 poprzednich poroniłam.Teraz chyba też nie jest za dobrze,strasznie się boję.Kolejne usg mam wyznaczone na poniedziałek,ale nie wiem czy czekać.Błagam pomóżcie.
Pozdrawiam Iwona
Umieram bo to jest moja 6 ciąża 5 poprzednich poroniłam.Teraz chyba też nie jest za dobrze,strasznie się boję.Kolejne usg mam wyznaczone na poniedziałek,ale nie wiem czy czekać.Błagam pomóżcie.
Pozdrawiam Iwona
Iwonka biegiem do lekarza, nie zastanawiaj się przy pięciu poronieniach powinnaś być cały czas pod opieką lekarza. Jak to będzie fałszywy alarm to i tak wszyscy zrozumieją twoje obawy, a jak nie jest to dostaniesz coś na podtrzymanie im szybciej tym lepiej. Trzymam kciuki i napisz do nas.
reklama
Efilo: mnie pomaga jogurt, codziennie mały kubeczek, albo ta aktivia (ja jej nie znosze, ale jadłam jak miałam duży problem). Jogurt polecam szczerze...
Dzagud: ja mam podobną metodę co Siwucha, ale w aptece kupuje maść majerankową i też jest ok.
Dzagud: ja mam podobną metodę co Siwucha, ale w aptece kupuje maść majerankową i też jest ok.
Podziel się: