reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Obawy

Gosiu, byłam u gina dzisiaj i powiedział że clotrimazol jest ok.
Dostałam też nystatyne w globulkach. Podobno jedyne co gin w I trymestrze może przepisać. Jeszcze wypytam mojego gina czy mi na pewno wolno.

Jak już byłam u gina z tymi moimi przebojami to zrobił mi usg. Kruszynka ma już 2,5 cm i 'rozwija się prawidłowo'. :-) Nawet rozrzut między OM a usg wyszedł już tylko kilkudniowy. A nie dwutygodniowy jak mnie ostatnio lekarz wystraszył.

Zuza strasznie mi przykro z Twojego powodu. Miałam nadzieję na happy end :-(

reklama
Na pewno!

Ja nie mogę się nacieszyć :-D Strasznie się martwiłam. Teraz widzę że mimo że jest opóźnienie to całość idzie swopim tempem.

ja mam kolejna obawe: otoz czasem mam dosyc spore bialawe uplawy i to nie tak ze caly dzien nonstop tylko raz siup wyleci i wkladka cala mokra... w poprzedniej ciazy tak nie mialam. czy tez tak ktoras z Was ma? ja tutaj mam szanse zobaczyc poloznika dopiero 8 grudnia i nie wiem co z tym zrobic. ginekologa przez cala ciaze sie nie widuje ech...

Do momentu pojawienia się objawów zapalenia nie ma się co martwić. Jakby jednak zaczeło piec i swędzieć - marsz do lekarza.

Ja niestety dostałam już antybiotyk :-(
Lekarz powiedział że to częste u kobiet w ciąży bo się ph zmienia.

dzieki dziewczyny za pocieszenie :) infekcji chyba na razie brak - nic mnie nie piecze nie swedzi... w poprzedniej ciazy tez bralam Luteine wiec dalo sie to jakos wyjasnic. a teraz mnie to przerazilo buuu

ja miałam infekcję dość długo ale wzięłam tabletki i już chyba po wszystkim.
Spojrzałam sobie na temat tego watku i przyszło mi do głowy o czym rozmawiałam dzis w pracy.- Bradzo powszechne sa teraz alergie u dzieci, szczególnie na sierść. Będę strasznie nieszczęśliwa jeśli moja dzidzia będzie uczulona na zwierzaki, nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt i dorastania dla dziecka bez futrzastych przyjaciół, wydaje mi się to bardzo smutne. czy wiecie o jakichś czynnikach alergogennych w ciaży, czy cokolwiek jak takiej sytuacji uniknąc?

reklama
Sorga nie martw sięna zapas, nawet jak dziecko jest uczulone na sierść, to nie oznacza, że na każdą.
Mój synek tak właśnie ma. Jest uczulony na kocią sierść, ale na psią nie, więc zafundowaliśmy sobie 2 szczeniaki :tak:

Do góry