reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

głuszek ja po prostu jej nie dałam tylko,ze ja ją od cycka odstawiałam i dostaje tylko czystą,pierwszej nocy zbudziła się 3 razy,przy czym wyła po pół godziny,drugiej nocy 2razy,ale jak zasnęła o 20 to obudziła się o 22,30
a wczoraj czyli 3 nocy obudziła się o 2 napiła się troche wody i sała prawie do 7:)))dzieln z niej dziewczynka:)aha,ale od 17 do 19 zjadła 2 parówki,2 danonki i 2 miski kaszy:)i wydoiła 160ml wody przed snem

reklama
biedronka, to sobie podjadła... fiu fiu
Weronika ostatnio bardzo regularnie - zasypia koło 20, o 23 daję jej 150ml mleka z kaszką, budzi się ok. 4-5 na cyca i wstaje 6.40... niedługo trzeba będzie tego cyca wyeliminować - wyjeżdżam za tydzień na 8 dni, to się pewnie odzwyczai :tak:

To ja, ta nowa!U nas wyglada to tak-Mała zasypia ok.20.00-21.00(kapiemy ją co drugi dzień bo miała problemy ze skórą),no i ona potrafiłaby przespać cała noc do 7.00 bez jedzenia, problem w tym, ze ona je tak mało mleka w ciągu dnia, że noc to dla mnie jedyna okazja, żeby wmusić w nią ciut mleka z butli(ok.100mlNutramigenu).Wiec jak ta wariatka budzę się co dwie-trzy godziny i podaję mleko, wypija po 30, 60ml ma raz, ale zawsze coś!I też martwie się o zęby(a ma ich juz 12)ale sama nie wiem co lepsze-próchnica czy niedowaga?:baffled:

daj spokuj.my niby na pol roku tez nie podwoilismy....Moim zdnaiem to tez duza waga.a juz pisalam jak ze wzrostem? moze jest dluga jak Weronika od Oli?
Moim zdnaiem nie potrzebnie w nocy ja karmisz.je tyle ile potrzebuje a nie dlatego ze malo...czasem dzieci tak maja.niema co panikowac......
U nas Judyta na skonczony 10 miesiac czyli rozpoczety 11 wazyla 8900...

Moj kacper też pewnie nie ma 10 kg, po dlugim weekendzie idziemy do lekarza. W lutym miał 8800 a teraz go tak szacuje na jakieś 9600 na oko.
Ale on jest wysoki tzn. ile dokładnie ma to nie wiem ale wszyscy mowia że jest długi. Aaa apetyt ma duży także jak widac jego taka uroda.
To patrz Ferula mój Kacper tak dużo je i waży podobnie jak twoja mała która je mało ! Nie przejmuj się !

Dokładnie Ferula zobacz Judytka, Ania Trini zawsze były kruszynki malutkie, a najszybciej sie rozwijają.
Ja tam nie patrzę na żadne podwojenie, czy potrojenie wagi.
Np. ostatnio przez 1,5 m-ca Pola przytyła tylko 50 gram, a już w zeszłym m-cu aż 500gram, więc dzieci różnie rosną- mają różne etapy.

Moim zdaniem to budzenie nocne też jest bez sensu, bo strasznie się męczysz i przyzwyczajasz dziecko do nocnego jedzenia, a przecież w tym wieku organizm powinien mieć już przerwę nocną na poradzenie sobie z trawieniem pokarmu z całego dnia. Mi moja lekarka mówi, że dziecko w tym wieku nie powinno już jeść w nocy.;-)

Ale oczywiście ty najlepiej znasz swoje dzieciątko i wiesz czego mu trzeba. Dlatego rób jak uważasz:-D:-D:-D

Ależ się wymądrzyłam:zawstydzona/y: Nie przejmuj się tak bardzo:tak: 9700 to bardzo dobra waga!!!

Pola po ważeniu dwa dni temu -m a 10300:szok::szok::szok::-D:-D:-D

reklama
Dokladnie po powrocie od Trini Judyta wazyla 8900 ( czyli ponad miesiac temu - co byla chora itd) i wczensije tez jakos jadla co trzeba itd a wag tez niskawa- taka w sam raz.
Potem jak zaczela jesc to popatrzcie przybrala az 700 (no 600 bo 100 zgubila) w ciagu miesiaca.to dla niej naprawde duzo!! tylko raz jakbyla malenka to w 9 dni przybrala 500 ale to bylo w tym okresie jak szybko rosla.Jesli waga i wzrost mieszcza sie w granicach normy to jest oki.
A nawet jesli cos odbiega to np tak jak u Ani Trini dlatego zeby dzieciatko bylo proporcjonalne!!!

Nic sie nie przejmuj i nie budz juz wiecej malej do karmienia...

Do góry