reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

reklama
Gluszek jak zab sprobuj sachol napewno nie zaszkodzi albo dentoseptem!!!!!!
I niema sie z czego smiac kazda metoda dobra!!

Ola nie wiem kurde co ci poradzic.a moze wasze dzieci potrzebuja jedzenia i juz.a ja mam taki sposob ze napycham Judyte mocno przed spaniem.karmie nawet godzine po 1 karmieniu wypija tez cala butle i juz.
ja jak pisalam wprowadzila drastyczna metode jak miala 5 miesiecy.nie dalam i juz.nauczyla sie bardzo szybko.dawalam co chwilke smoka i sie udalo.tyle ze ona nie spi ze smokiem.

Moze ktoś na nią urok rzucił ze tak nie moze spać???? :eek: Albo ją zauroczył... nie wiem ... nie wierzę w takie rzeczy... ale moja babcia mówi że sie to zdarza, a nie głupia z niej kobitka

no wlasnie sie kapiemy.pobila Judyta wszystkie rekordy chodzenia pozno spac...za 2 godziny dopiero sie polozy..........:((((((((((((((((

Gluszku. Ja sie nie smieje bo sama kilka razy oduraczałam Julcie i za kazdym razem pomoglo.Jedni sie smieja a ja tam wierze w takie rzeczy
Ola_o moja niunka ok 20- 20.30 (po kąpieli) dostaje 210ml mleka z kaszką i spi do 6,30-7,00 ale nie jje od razu po przebudzeniu tylko okolo 7,30-8,00. jeszcze jakis miesiac temu dokarmialam ją okolo 24 ale sama sie przestawila, nie wiem dojrzala czy cos? po prostu przestala sie budzic na jedzonko.

ja jestem wyrodna matka i tez nie dam zaraz po przebudzeniu tylko chwila zabawy :) potem dzieckos ie uczy ze odrazu jaks ie obudzi to papu leci.

moj jak wstaje o 6 rano, to do 6:30 - 7 lata po naszym łózku a my wtedy jeszcze sobie dosypiamy, potem wstajemy i daje mu jesc ok 7:30.

Nie słyszałam o tym oduroczaniu- może ja też spróbuję jak będę mieć problem:-D
Moja sama się przestawiła na niejedzenie w nocy (podobnie jak Julcia). Po prostu przestała się budzić. Na noc -około 19.30 je 240 mleka z kaszą i dopiero rano około 7-8 je to samo tylko 180-210ml.
Tylko jak ząbkowała dawałam jej mleko, bo się budziła i nie mogłam jej inaczej uśpić. Też bałam się , że się znowu przyzwyczai, ale na szczęście jak przeszły jej zęby to wszystko wróciło do normy.

reklama
No wiecie ja was chciałam POINFORMOWAĆ ze metoda nie wstaję, opłacz sobie i kwękaj skutkuje. ODPUKAĆ SPI. Moze to ta metoda a moze zęby przestały męczyć. Moze działa odczynianie uroku który stosuje juz 5 dzień i maz ma ze mnie niezły polew.....NIe wiem.

Do góry