reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze nocki z naszym potomstwem i wieczorne zasypianie

a ja znowu walcze ze swoim starym, ktory w nocy daje adaskowi mleko, bo nie jest w stanie sluchac jego placzu :wściekła/y: i tlumacze, ze on nie z glodu placze, ale ten nie wierzy :wściekła/y: i teraz jedzie w trase, a ja bede siedziec z malym przyzwyczajonym, by dwa razy w nocy zdoic butle :wściekła/y: i zas nie pospimy oboje :wściekła/y:

reklama
Wesolutka moja na 100 % nadal budzi się z głodu bo jak się nie obudzi o 24 i nie dam jej wtedy butli przez sen to się obudzi o 3 (wiec nie o tej samej porze czyli nie z przyzwyczajenia) a potem budzi sie co godzinę więc jak dla mnie to z głodu. Moze spróbuj takiej metody jak ja. Najpierw wyelimowałam to karmienie które mi najbardziej przeszkadzało - czyli o 5, teraz eleiminuje to o 24. Robie to tak:
daje małej mniej o 30 ml mleka - tylko nie codzień ale raz na kilka dni, raz na tydzień. Jak widze że jest ok i spi na mnijeszej ilosc do rana to zmniejszam znowu - i tak doszłam juz do 120 ml. teraz zaczęłam sypac mniej mleka - 3 miarki a nie 4 i bez kleiku ale mi isę obudziła o 5 i bek że chce jesc.... Wiec z powrotem wracam do 4 miarek i za jakis czas znowu spróbuje zmnijeszyc... Czasem (ale rzadko) się zdarza ze nie chce jesć o tej 24 to obudzi się późnije (o 3 lub 4 na jedzenia) ale zdarzyło sie trzy razy ze wcale się nie odbudziła.
na razie ma tylko 4 zeby wiec az bardzo jej się nie popsuja pd tego jedzenia (szczególenie ze nutramigen nie ma w sobie żadnego cukru wiec ....... liczę ze będzie dobrze i za miesiac, dwa no góra trzyt definitywnie skończymy z nocnym jedzonkiem.....)
mam nadzieję ze pomogłam

czym dzieci starsze tym ciezej odzwyczic ich od nocnego wstawania,u nas dwie nocki ok,jedna do d...ale wiem,ze to przez zeby,kiedy jej nic nie dolega spi piekne do rana,moze budzi sie troszke za wczesnie,ale lepsze to nic wstawanie co 2h

powodzenia laski
:tak:

Gluszek bardzo dobrze pomyslane,mysli ze M,arysia budzi sie bo w ciagu dnia nie ma wystarczajacej ilosc kalorii z pozywienia aby ja trzymala cala noc????
Nie pomysl sobie ze wydaje mi sie,ze ja glodzisz,pytam bo przez alergie duzo mniej produktow moze jesc i moze to za malo:baffled:

Gluszek bardzo dobrze pomyslane,mysli ze M,arysia budzi sie bo w ciagu dnia nie ma wystarczajacej ilosc kalorii z pozywienia aby ja trzymala cala noc????
Nie pomysl sobie ze wydaje mi sie,ze ja glodzisz,pytam bo przez alergie duzo mniej produktow moze jesc i moze to za malo:baffled:

Ale ja już nie mam jak dokaloryzowac posiłków, do owoców ze słoiczka dodaję zawsze kaszy jaglanej albo ryżu, zupę ma z mięsem i oliwą. Nie da rady. Chleba nie je, nabiału tym bardziej... nie wiem. Myslę że jest głodna. Wiem ze wy uważacie ze takie dzicko nie potrzebuje jedzenia w nocy ale ja widze po tych naszych pórbach że jeszcze potrzebuje... tak jak pisałm małymi kroczkami oduczę ją tego pólnocnego posiłku.
A masz jakis pomysł na zwiększenie ilości kalorii spożywanych w ciągu dnia??? jeśli tak to chetnie skorzystam.

PS> W te upały to i tak jest niechetna na jedzenie w dzień - tylko picie i picie

No co Ty Gluszek - kazdy inny. Igi nie potrzbuje bo grubas jest a Mania potrzebuje i juz.

heksa, Natala boska :tak:

Weronika też potrzebuje jeść - karmię ją o 23 (150ml kaszki) i wtedy śpi do ok.6-7 różnie... chociaż czasami jest awantura o 4.30 :-(

reklama
A moja ostatnio- je kolację o 19-19,30 , budzi się o 6 na mleko z kaszą - je, śpi jeszcze do 7,30:tak:

Do góry