reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Rita78 po 6 miesiącu można dawać rybę?Wiesz może jaką? Bo może i dałabym Kacprowi,tylko niewiem jak się ją robi dla małego dzidziusia.;-)

reklama
No i mojemu dziecku spodobało się podnoszenie w łóżeczku na kolna:-)Niedługo pewnie zacznie na nozki wstawać:confused:
Marta tez sprężynuje jak Twój Julek:tak:A najgorsze jest to że chce cały czas tak robić:baffled:A przeciez aż tyle nie powinien...

buziaczku nam pani doktor powiedziała,że moge podawać Grzesiowi pół żóltka jak wejdzie w siódmy miesiąc(czyli juz można) z kaszką kukurydzianą i wywarem z warzyw(razem wymieszać) lub do obiadków dodawać ale co drugi dzień.Ja jeszcze troszkę poczekam z tym żółtkiem
iiwka ja ryby jeszcze nie wprowadzam Grzesiowi,bo to chyba troche za wcześnie.Moja siostra dopiero teraz jak Bartek skończył 9 miesięcy daje mu rybę(zalecenie lekarza)
Ja narazie nie mam problemów z jedzeniem u Grzesia:tak:I soczki zaczął lepiej przyswjać:tak:
Wprowadziłam mu w tym tygodniu deser jogurtowy z owocami z Hippa....chyba nie jest za wcześnie????....w końcu na słoiczku jest od 6 miesiąca...
Tak jak go obserwuję to nic mu nie jest.

Mój Grzesiaczek znów się przestawił:baffled:Zasypia ok.21 i budzi się po 40 minutach...:szok:I dalej zabawa.....zasypia dopiero ok.24 lub po....:szok:No ale spi wtedy do rana(jakiejś 8-9) z jedną przerwą na jedzenie:szok:Już sama nie wiem jak jest lepiej.....

Kacper budzi się dwa razy. Zasypia o ok 21 budzi się o 2 i o 6 już abawa przez godzinkę i śpi od 7 do 8 i koniec nocki...:baffled::baffled::baffled:

Witam Kochane Mamuśki ;-)
U Nas to jest tak...
Piotruś potrafi już sam usiąść i posiedzieć bez podparcia kilka minutek...
Sam trzyma sobie butelkę ale tylko tą od herbatki bo lżejsza;-)
Śmieje się głośniej ode mnie :-p i piska niesamowicie...Sylabizuje ba-ba-ba...ma-ma-ma...bum-bum a kiedy sie złości to głośno "dzwoni"...nie wiem skąd się tego nauczył ale robi takie śmieszne "drrrrrrrrrrryyyyyyńńńńńńńń-drrrrrrrrryyyyyyyyńńńń" :-D Siedzi ładnie w wanience i za każdym razem próbuje zjeść myjkę :tak: Przekłada zabawki z jednej rączki do drugiej...na brzuszku główkę trzyma sztywno i zaczyna podciągać pupkę do raczkowania...Kiedy Mąż podciąga go do siupania to wyciąga się jak struna i staje chwilkę z podparciem na nóżkach, ale nie robimy tego zbyt często bo na stanie jest jeszcze przecież za malutki :tak: Ogólnie to źdźbło strasznie żywe z tego Naszego Urwisa:tak:

reklama
Do góry