reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

reklama
Buziaczku,mojemu bez różnicy czy ciepłe czy zimne(oczywiście nie prosto z lodówki).Ostatnio Mirek robił kompot z jabłek truskawek i czarnej porzeczki i dałam Julkowi rozgotowne jabłka nasiąknięte porzeczkami i wsunął wszystko aż miło. Banana w skórce spażam wrzątkiem i skrobię łyżeczką.:tak:

Z ostatnich osiągniec Julki mamy;
* nurkowanie ( a jakże Juleńka tez nurkuje ale całkiem inaczej, na "trzy" dmuchamy w oczka, dziecko nabiera powietrza w buzię i bach pod wodę na 1 sek,)
* przewracanie się z brzuszka na plecki przez prawe i lewe ramię
* przewracanie się z plecków na brzuszek równiez przez prawe i lewe ramię
* pełza w tył i podnosi dupkę w góre jak do raczkowania
Techniką mieszaną ( pełzanie + obroty) potrafi przemierzyć pół pokoju:-):tak::-D

Julcia nie siedzi jeszcze samodzielnie a dzwięki które z takim zaangażowaniem z siebie wydaje, na razie nie przypominają żadnych słów. Zębów też brak

Wachałam sie czy dac tak Grzesiowi banana:confused:Ale spróbuję może bardziej mu zasmakuje niż jabłko:-)

Blania na wieczor oddala juz troszke zupki w pampersa:tak::-D
u nas jablko poslodzone,ugotowane, z kaszka jablkowa(1 lyzka by zagescic) szlo wysmienice:tak: bardzo duzo zjadla jak nigdy:szok:popila mlekem z kaszka i poszla spac;-)
ja juz dawalam malej miesko , rozne w sloiczkach tylko:sorry2: wiec wiecie to tylko sladowe ilosci ...no mowa tu o ziemniaczku srednim 3 marchewki, i np pietruszka ile mam dodac mieska z kurczaka :confused: moze byc z piersi kurczaka :confused:

reklama
Dzis Grześ przespał cała noc:tak::tak:Zasnął o 20.30 i spał do 24 bo obudził sie na jedzenie.Potem po 4 rano sie obudził i spał do 8:tak:Moje dziecko chyba postępy zaczęło robić.Zobaczymy jak dziś będzie

Do góry