reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Wlasnie gotuje warzywka dla Blani ; ziemniaczek sredni, dwie marcheweczki i dodam dwa kwiaty brokolow zmixuje i dodam puree ryzowe ziemniaczek z dynia na mleku :tak:przyprawie szczypta pietruszki i gotowe , trzymajcie kciuki :tak:oby jej posmakowalo:-Ddodalam szczypte soli do gotowania mam nadzieje ze nie zrobilam zle :sorry2::confused::baffled::no:
Buziaczku daj znać jak Blani smakowało:-)

reklama
Buziaczku daj znać jak Blani smakowało:-)
Dziewczyny moja zupka wyszla jak krem :tak: troszeczke gestsza:-D ale jak na 1 jest OK .
Blania jest juz po skonsumowaniu:tak::cool2: i powiem ze smakowalo jej, nie protestowala jakos specjalnie :-Dhehe cala miseczke zjadla mala :tak::-p:baffled:i popila herbatka koperkowa :happy2:i bawi sie ladnie w lezaczku .

Moja Blaneczka nie lubi zimnego mleka ani zimnych dan , ma odrazu odruch wymiotny gdy cos jest chlodne u Was tez tak jest :confused::shocked2:

Buziaczku to zależy ile dodajesz ziemniaka i marchewki.

Zrobiłam dzisiaj kalafior ( z przepisu katrinm) i powiem szczerze że nie zauważyłam by mój Kacper go polubił:-D:-D No i zupka wylądowała w koszu:-D:-D:-D:-D

Witam . a jak robcie deserki dla maluszkow??

a jakie ilosci mieska dodajecie do zupek? :confused:
Buziaczku ja Ci nie pomoge, bo Grzes dopiero od niecalych dwoch tygodni je cos poza moim mleczkiem. I zaczelam od warzyw (zrazona tym, ze moj Macius nie chcial jesc za bardzo zupek i dan, a jedynie owoce mu smakowaly). Owocow jeszcze mu nie wprowadzalam. Mieska tez jeszcze nie (zaczne w przyszlym miesiacu), ale z tego co sie orientuje, to moze zacznij od jednej lyzeczki.:confused:

Jestem zaskoczona ile je Grzes. Zjada caly sloiczek (ok.125 g), a nawet troszke wiecej.:shocked2: A dopiero zacyna. Ciekawe ile bedzie jadl za miesiac?:confused: Jaka to mila odmiana po Maciusiu-niejadku.:tak::-)

Buziaczku ja Ci nie pomoge, bo Grzes dopiero od niecalych dwoch tygodni je cos poza moim mleczkiem. I zaczelam od warzyw (zrazona tym, ze moj Macius nie chcial jesc za bardzo zupek i dan, a jedynie owoce mu smakowaly). Owocow jeszcze mu nie wprowadzalam. Mieska tez jeszcze nie (zaczne w przyszlym miesiacu), ale z tego co sie orientuje, to moze zacznij od jednej lyzeczki.:confused:

Jestem zaskoczona ile je Grzes. Zjada caly sloiczek (ok.125 g), a nawet troszke wiecej.:shocked2: A dopiero zacyna. Ciekawe ile bedzie jadl za miesiac?:confused: Jaka to mila odmiana po Maciusiu-niejadku.:tak::-)

Kilka razy dawałam Kacprowi zuki ze słoiczków i też było za mało:-D:-D:-D

Buziaczku,jak dopiero zaczynasz wprowadzać mięsko to jak najmniej spróbuj na początek.

Buziaczku to zależy ile dodajesz ziemniaka i marchewki.

Zrobiłam dzisiaj kalafior ( z przepisu katrinm) i powiem szczerze że nie zauważyłam by mój Kacper go polubił:-D:-D No i zupka wylądowała w koszu:-D:-D:-D:-D
Ja jutro zamierzam zrobic Grzesiowi krem z ziemniakow i brokulow (takze przepis katrin). Ciekawe czy mu zasmakuje?:confused: Dam Wam jutro znac.

reklama
Do góry