reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

no właśnie ja też nie wiem co serwować młodemu,żeby nie budził się w nocy na cycka :/ ech ... czy może dzieciątka im starsze tym dłużej będą w nocy spać ?

co do płynów to młody lubi bobofrut jabłkowy z marchewką ... kiedyś wypił też sok jabłkowy hippa, wodę pije kiedy już jest spragniony ... mam taki kubeczek do picia, ale nie niekapek bo te podobno źle kształtują zgryz i że dzieciom powinno się dawać takie, ktore są zakonczone jak słomka. poczekam chyba az skonczy te 6mcy... ale mnie korci ;)

dzisiaj zrobiłam mix marchewki z kaszką manną i ociupinką oliwy z oliwek ... zjadł :) a potem zrobił wielką kupę ...

jak to jest z tymi zielonymi kupami ... ma normalną konstystencję ale jest ciemnozielona ... czy to coś może oznaczać ?!

reklama
Krzyś nauczył się pić z butli niedawno, chociaż mocno zastanawiałam się czy jest sens teraz ją wprowadzać. Ale chcę,żeby opiekunka podawała mu moje mleko które uda mi się sciągnąć,a najefektywniej dać mu mój pokarm właśnie z butli.

jak to jest z tymi zielonymi kupami ... ma normalną konstystencję ale jest ciemnozielona ... czy to coś może oznaczać ?!

Nie wiem co to oznacza ale mój synuś też takie kupy sadzi. Czasem 2 razy dziennie. Myślę,że to po jakimś konkretnym jedzonku. Nie ma żadnych niepokojacych objawów więc się nie martwię zieloną kupką.

Julek pociągnał dzisiaj z Niekapka AVENTA i nawet całkiem nieźle mu szło:tak:.W końcu zjadł mamusiną zupkę,bo skończył się zapas tych promocyjnych;-).1 marcheweczka i ziemniaczek + miarka kleiku ryżowego + kawałek swojskiej pieczonej chudej szyneczki i koperek.Zostało jeszcze na jutro.

co do płynów to młody lubi bobofrut jabłkowy z marchewką ... kiedyś wypił też sok jabłkowy hippa, wodę pije kiedy już jest spragniony ... mam taki kubeczek do picia, ale nie niekapek bo te podobno źle kształtują zgryz i że dzieciom powinno się dawać takie, ktore są zakonczone jak słomka. poczekam chyba az skonczy te 6mcy... ale mnie korci ;)

Nic nie slyszalam o tym, zeby kubeczki zle wplywaly na zgryz. Wiem natomiast, ze dziecko powinno sie troszke nameczyc, -pociagnac, zeby picie polecialo (tak jak przez rurke) i dobrze, zeby byl jeszcze "odpowietrzacz" (wyglada to jak dodatkowa "dziurka"). Ale moge sie mylic. :-) Ja polecam aventu.:-)
Z tymi kupkami, to radzilabym obserwowac dzieciatko i zglosic pediatrze przy najblizszej kontroli, bo cos mi swita, ze trzeba uwazac z ciemnozielonymi kupkami.

Hej moja Milenka nieważne co zje raz dziennie jest zielona kupa, a raz żółta ciemno złota. Zieloną kupe robi o różnych porach więc nie wiem jakiemu jedzonku to przypisać.

reklama
Do góry