reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maluszkowe rozterki

reklama
hej Dziewczeta!!!!
Czytam i zazdroszcze:-)moja julcia juz od dawna chodzi przy meblach i trzymana za raczke i ba sama pcha swoj rowerek i nie daj boze zeby ktos jej przeszkodzil pierwszych samodzielnych kroczkow bylo juz pare alejak na razie nic:no::no: ma 2 pat butkow ale cyba nie umie w nich chodzic ma takie sandalki odkrywane i lewa nozka tak zarzuca:confused::confused::confused: nie wiem czemu bo na bosaka i w skarpetach chodzi ladnie myslicie ze to wina bucikow czy lepiej isc do lekarza sprawdzic????? butki sa za kostke sztywne sama juz nie wiem??? poradzcie

hej Dziewczeta!!!!
Czytam i zazdroszcze:-)moja julcia juz od dawna chodzi przy meblach i trzymana za raczke i ba sama pcha swoj rowerek i nie daj boze zeby ktos jej przeszkodzil pierwszych samodzielnych kroczkow bylo juz pare alejak na razie nic:no::no: ma 2 pat butkow ale cyba nie umie w nich chodzic ma takie sandalki odkrywane i lewa nozka tak zarzuca:confused::confused::confused: nie wiem czemu bo na bosaka i w skarpetach chodzi ladnie myslicie ze to wina bucikow czy lepiej isc do lekarza sprawdzic????? butki sa za kostke sztywne sama juz nie wiem??? poradzcie

Spokojnie, jeszcze przyjdzie czas kiedy bedziesz chciala zeby wrocily chwile gdy mala nie dreptala samodzielnie, moj juz chodzi sam a czasem to nawet mozna powiedziec ze biega a zwlaszcza gdy chce uciekac to przyspiesza:-D w domu jest ok, jak wyjdziemy na dwor niby tez ale jakos ostrozniejszy, co do bucikow to ciezko mi powiedziec bo moj smiga tak samo na boso, w skarpetach czy butach.

Mimo to wydaje mi sie ze dla dziecka ktore dopiero uczy sie chodzic sandaly nie sa dobrym pomyslem, na pierwszy rzut oka wydaje sie ze trzymaja dobrze, ale to nie prawda, sama widzialam jak chcialam kupic malemu i nawet babka w sklepie odradzila.

A co do zawijania nozka, to moj tez tak robil na poczatku jak zaczynal dreptac, tak wiec mysle ze nie ma sie o co narazie martwic:tak:ale jesli jednak nie daje Ci to spokoju to wybierz sie do lekarza.

Mimo to wydaje mi sie ze dla dziecka ktore dopiero uczy sie chodzic sandaly nie sa dobrym pomyslem, na pierwszy rzut oka wydaje sie ze trzymaja dobrze, ale to nie prawda, sama widzialam jak chcialam kupic malemu i nawet babka w sklepie odradzila.

dzieci Ci bardzo Niusia wiec jakie buciki bede najodpowiedniejsze dla niej??? czy pozwolic jej niech "biega"na bosaka:confused:

dzieci Ci bardzo Niusia wiec jakie buciki bede najodpowiedniejsze dla niej??? czy pozwolic jej niech "biega"na bosaka:confused:

paulisia, mysle ze cale kryte, gdyz one najlepiej trzymaja stopke.
Wiem ze to dziwnie brzmi biorac pod uwage ze mamy lato i jest cieplo, tez bym wolala sandalki ale jesli kryte maja byc lepsze dla dzieci ktore dopiero ucza sie chodzic, to niech beda.
Na bosaka, owszem tez moze biegac ale nie wszedzie mozna;-)

Grześ juz ładnie sam chodzi.Kupiliśmy mu sandałki z zakrytą piętą i rzeczywiscie tak jak mowicie na bosaka chodzi super a w sandałkach zarzuca lewą nożka.Wydaje mi się ze musi sie przyzwyczaic do chodzenia w butach i na poczatku tak będzie.Na bosaka chodzi się o wiele łatwiej

ustalismt z mezem ze jutro idziemy po buciki ale dopoki tak nie nauczy sie chodzic to na bosaczka lub w skarpetach a z jakich firm macie buciki:confused:bo my obydwie z ccc i sa niedobre:no:

katrinm5 widze ze mamy ten sam problem:-)tez mi sie wydaje ze sa po prostu do butkow nie przyzwyczajeni:tak::eek:

niusia poslucham Twojej rady a podeszwa jaka twrada miekka:confused::confused: za kostke:confused:czym sie kierowac:confused::szok: pewnie ze nie maja ladnie wygladac tylko zeby dla dziecka byly dobre i wygodne

dobra dziewczyny smiagamy do kosciolka bo chrzestni zamowili msze za Julcie;-) pogoda ladna wiec jakas sukienusie trzeba ksiezniczce zalozyc:-Dmala strojnisia z niej ze szok ostatnio wyciagnela sobie z mojej torebki blyszczyk i zaczela sie nim smarowac po buzi:-D:-D przeciez tez jest mala kobietka ale ze wiedziala do czego to sluzy:confused::-);-):shocked2:

reklama
Kacper jadł czereśnie-ale mu smakowało...
Ale dalej strajkuje z jedzeniem a pije w ciągu dnia nawet 2litry picia!!!:szok::szok:

Do góry