reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maluszkowe rozterki

U nas raczkowanie nadal nie ma i wyglada na to, ze raczej nie bedzie. Lenka woli czolganie, wszedzieje jej pelno, a od paru dobrych tygodni zaczela nam wstawac, teraz stawia pierwsze kroczki :-)
A tak czekalam na to raczkowanie.......

reklama
Dziekujemy:-D:tak: tak tak super uczucie:tak: jestem bardzo dumna z mojej małej dziewczynki:tak:za kazdym razem jak zaczyna raczkowac patrze na Nia i nadal niedowierzam ;-)

Witam!
Goszczę u Was po raz pierwszy. Mój synek ma 10 miesięcy. Karmię od samego początku piersią, nigdy nie dokarmiałam, w 7 miesiącu życia wprowadzałam nowe potrawy. Na dzień dzisiejszy mój urwisek je - rano mleczko z "cyca", czasem nawet 3 razy (zależy, o której wstanie).
Około 9 - 9.30 owoce np. banan z jabłkiem (jeżeli owoce są duże po pół), czasami dokładam kisielek ( kilka łyżek) na bazie soku.
Znów mleko, lub nie, jak ma ochotę.
Koło 12 obiad - warzywa, oliwa, masło - oczywiście naprzemiennie, mięsko - co drugi dzień, żółtko - co drugi dzień, czasem dokładam kilka kawałeczków grzanek bezglutenowych.
Znowu mleczko.
Koło 17 - warzywa lub owoce ( częściej warzywa z dodatkiem kilku kawałków grzanek bezglutenowych)
Wieczorne mleczko z "cyca".
Wszystko przepija wodą, rzadko soczki, po każdym posiłku myjemy zęby. Nie jada kaszki, brak przekąsek, jest zdrowy, bardzo energiczny, spędza ciepłe dni na powietrzu, chłodniejsze biegając na "czworaka" po domu. Pozdrawiam

Witam! Jeremi na 10 miesięcy, 6 tygodni temu zaczął raczkować, właściwie nie lubił pełzać, pupa od razu poszła do góry i od tego czasu musimy ostrożnie stąpać po mieszkaniu. Wstał jak miał 7.5 miesiąca. Obecnie przemieszcza się bokiem przy meblach. Uwielbia chodzić trzymany za ręce. Bawi się cały dzień na podłodze, tylko gdy jest karmiony lub śpi "przebywa" gdzie indziej. Pozdrawiam

Witam! Jeremi na 10 miesięcy, 6 tygodni temu zaczął raczkować, właściwie nie lubił pełzać, pupa od razu poszła do góry i od tego czasu musimy ostrożnie stąpać po mieszkaniu. Wstał jak miał 7.5 miesiąca. Obecnie przemieszcza się bokiem przy meblach. Uwielbia chodzić trzymany za ręce. Bawi się cały dzień na podłodze, tylko gdy jest karmiony lub śpi "przebywa" gdzie indziej. Pozdrawiam

Witaj Simell super, że do nas dołączyłaś z Jeremim.
Mój Krzyś też nie pełzał. Teraz raczkuje i również chodzi bokiem przy meblach ale jak ma iść za rączki to nie bardzo.

Witaj Simell ! Twoj synus je podobnie jak moja Amelcia z tym ze u nas sa kaszki.Ostatnio cos nie bardzo moja chce jesc :-(tylkko sniadanko jej wchodzi a pozniej nic tylko cycus....moze zabeczki ida?

Kacper w czwartek zrobił samodzielnie 4 kroczki!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok: i codziennie już próbuje sam po troszku:)

reklama
Witam Dziewczyny mam pytanie czy Wasze dzieci nie maja teraz apetytu ??
Moja Blancia nie ma wogule ochoty na jedzenie...nie chce kaszki ani obiadkow ani deserkow :baffled::-(tylko duzo pije herbatek, soczkow i wody ...noi mleko noca potrafi 3x200ml :szok:
w ciagu dnia wmusze w nia jakies keski obiadku moze 3 lyzki a reszta do smieci laduje :-( bo wykreca sie i placze:sorry2::-(nie wiem co jej dolega zabkow nie widac ...ale zastanwiam sie czy pogoda moze miec znaczenie?? u nas od tygodnia jest cieplo bardzo :tak:dochodzi nawet do 30'C. czy tutaj lezy przyczyna slabego zapotrzebownaia na posilki ?? :-(

ale zauwazylam ze jak jest glodna to mowi i jak zobaczy miseczke z jedzenkiem to wykreca sie i nie chce wogule:no: dam 2 lyzki i juz nie chce ...a moze miec plesniawki np??? jak wygladaja ???

Do góry