reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maluszkowe rozterki

To u was tez dużo ząbków-gratulacje.
My stosujemy szczoteczke i pastę COLGATE Smiles dla dzieci w wieku 0-2 lat

Troche mu sie sypnelo, to prawda:-D
My stosujemy tej samej pasty. Pisze na niej zeby skolsultowac z dentysta przed uzyciem, ale ja nie pytalam skoro jest 0-2, wiec jest ok- tak mysle;-) A Ty bylas na konsultacji?

Buziaczek, ciesz sie narazie usmiechem Blani bez zabkow( bo pozniej juz nie bedziesz miala tej mozliwosci;-)) A i na nia przyjdzie pora. Moj pierwszy ma zabki, za to Twoja Blania wczesniej zaczela raczkowac:tak:

reklama
Buziaczku, ja tak jak Ty chcialam dawac Victorowi 5 posilkow dziennie( taka zasada przynajmiej jest przyjeta w pl).
Ostatnio byla u mnie health visitor i powiedziala zeby dawac 3 posilki ze 5 to za duzo, ewentualnie jakies male deserki po objedzie i kolacji i ja narazie tego sie trzymam, aczkolwiek i ja ciekawa jestem jak u Was to wyglada?

Troche mu sie sypnelo, to prawda:-D
My stosujemy tej samej pasty. Pisze na niej zeby skolsultowac z dentysta przed uzyciem, ale ja nie pytalam skoro jest 0-2, wiec jest ok- tak mysle;-) A Ty bylas na konsultacji?

Buziaczek, ciesz sie narazie usmiechem Blani bez zabkow( bo pozniej juz nie bedziesz miala tej mozliwosci;-)) A i na nia przyjdzie pora. Moj pierwszy ma zabki, za to Twoja Blania wczesniej zaczela raczkowac:tak:
Wymaga konsultacji jeśli dziecko przyjmuje fluor pod inną postacią np.w kropelkach dlatego żeby nie przekroczyć dziennej dawki fluoru.

Julkowa, dziekuje za info, teraz nie musze sie juz martwic;-) i spokojnie mozemy szorowac nasze kielki:-D W pl, bym poszla do dentysty, ale tutejszym jakos nie ufam;-)

5 posiłków? ło matko, to ja wyrodna jakaś matka jestem.....:szok::-(
Słuchajcie a ile dajecie sztucznego mleka wszym Smykom? np. na noc ile dzieci wypijajaą takiego sztucznego mleka? Bo mój Dawidek to wieczorem wypije może 150 ml i więcej nie chce potem robi rzut na cyca i idzie spać. Tylko że śpi po 2 godziny i się budzi :-(.
I jeszcze czy dajecie jeszcze na obiad papki takie zblenderowane? Jak są większe kawałki to Dawid ma odróch wymiotny :-(i właśnie się zastanawiam co robić.

reklama
5 posiłków niech pomyślę.Je na pewno śniadanie (bułeczka z masłem lub kaszka smakowa)i obiad,oprócz tego cycus na żądanie czyli co jakieś 3 godz bez względu na to czy to po obiedzie czy śniadaniu musi być i już.podwieczorek banan z jabłkiem lub gotowy deserek.W miedzy czasie jakieś ciasteczka ,chrupki, jogurcik także nie wiem nawet ile tych posiłków dziennie jest.
A co do papek to jeśli gotuję sama to gniotę widelcem a mięsko siekam,uzywając słoiczków to tam są kawałki dostosowane do wieku (9mc) na początku Julek też miał odruch wymiotny ale teraz juz jest ok.Trzeba dziecko stopniowo przyzwyczajać i uczyć żucia bo później może być problem.Mojej koleżanki córcia 15mc do tej pory je papki bo właśnie bo nie jest nauczone jeść kawałeczków.
Miksuje blenderem tylko banana z jabłkiem Julkowi to bardzo smakuje bo coś ostatnio straciła apetyt na same jabłka.

Do góry