reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Biedna Otylka- faktycznie temperatura chyba za wysoka jak na zęby, Karol to w ogóle nie gorączkował przy ząbkach, ale z tego co czytałam to częściej raczej stan podgorączkowy jest a nie taka wysoka...oby nic poważnego, trzymamy kciuki za Otylkę!!!

reklama
Daj znac Ell, co tam.
Nasza pani doktor woli dmuchac na zimne - powiedziala, zeby na wszelki wypadek zrobic badanie moczu, coby wykluczyc jakiekolwiek zmiany. Podobno takie skoki temperatury u dzieci, to moze byc objaw jakichs zmian w ukladzie moczowym. W zwiazku z tym chcialaby miec pewnosc, ze to nie to. A zatem czeka nas polowanie na sikanie :szok: :szok: :szok: Jakbyscie mialy jakies dobre rady, jak to zrobic bezbolesnie, to czekamy! :-D

Daj znac Ell, co tam.
Nasza pani doktor woli dmuchac na zimne - powiedziala, zeby na wszelki wypadek zrobic badanie moczu, coby wykluczyc jakiekolwiek zmiany. Podobno takie skoki temperatury u dzieci, to moze byc objaw jakichs zmian w ukladzie moczowym. W zwiazku z tym chcialaby miec pewnosc, ze to nie to. A zatem czeka nas polowanie na sikanie :szok: :szok: :szok: Jakbyscie mialy jakies dobre rady, jak to zrobic bezbolesnie, to czekamy! :-D
Ja kupuję w aptece takie woreczki na mocz. Latwo się do tego łapie.

A moja Milka już nawet zupki z butli jak śpi je bo inaczej buzia zaciśnięta...... Nie mam siły na jej niejedzenie...

Heatherek, ja "łapałam" w ten woreczek i było ok. Lekarz kazał mi kupić kilka, bo powiedział, że na pewno parę zmarnuję, bo źle założę itp. Tymczasem poszło migiem - założyłam i po 10 minutach miałam wystarczającą ilość siusiu:-)
Klamka, przykro mi, że takie macie problemy z jedzeniem. Ale może poradź się lekarza lub coś w tym stylu, bo czytałam, że karmienie dziecka przez sen powoduje jeszcze gorsze problemy - dziecko jakby "oducza się" jedzenia.... Milko kochana - jedz ładnie...

Ell, zdrówka dla Otylki.
Heatherku, powodzenia w łapaniu siuśków. Mam nadzieję, że Mati będzie zdrów.
Milko, zajadaj jedzonko, żeby się mama Twoja nie martwiła.

Ell zdrówka dla Otylki. Faktycznie 40 stopni to duża gorączka, a przy ząbkowaniu łatwo o jakąś infekcję.

Dziewczyny a jak to jest z tymi siuśkami u chłopaków - bo nam doktor powiedział jak były biegunki (a nie było innych objawów) ze on może dać na badanie moczu ale jak mu napletek nie schodzi to nie ma większego sensu bo mocz i tak nie będzie jałowy...więc tak z ciekawości pytam - jak wam powychodził odczyn moczu? (no chyba że u was napletek schodzi i da się dokładnie wymyć - bo jak się da pod nim umyć to podobno takie wyniki nie są miarodajne ???)

reklama
Oczywiście miałam na myśli napletek Karolka a nie doktora ;) - chociaz pewnie nie miałyście wątpliwości...

Do góry