reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Wiele zdrowka w Nowym Roku dla naszych pociech!!!!

Baska u nas tez katar a wlasciwie sapka wrocila i szczegolnie w nocy daje sie we znaki (troche pomaga spanie na boku). W dzien mamy z mezem za to ubaw, bo jak sie Julek smieje to tak zabawnie marszcze nos i dyszy ze wyglada troche dziwnie a troche za przeproszeniem 'glupkowato'(paskudni z nas rodzice). Najgorsze ze na to paskudztwo nic nie pomaga.

A co do skory to moj ma takie chropowate i suche plamki na nogach. Wraca to i znika i wydaje mi sie ze sporo zalezy od wody i produktow. Na poczatku bylo gorzej teraz juz jakby zniklo bo skora w dotyku juz przyjemniejsza. No ale musze systematycznie smarowac oliwka.
Sumka jak sie nie myle to chyba ty pisalas o czyms podobnym u Kubiszona. Zeszlo wam to? Robilas cos na poprawe? (Sorki jak sie myle)

reklama
Cicha dokładnie właśnie takie coś ma Kuba. Suche liszajkowate plamki na rękach przy łokciach i czasem przy kolankach. Myślałam że to może alergia ale dwóch różnych pediatrów powiedziało że to jakaś niedoskonałość aklimatyzującej się dopiero skórki. Kuba dostał na to dwie maści witaminowe jedna zwykła, a od drugiego z cholesterolem, i mamy do kąpieli dodawać oilatum. A i ma takie coś też na łysince. lekarka powiedziała, że czasem skóra w kontakcie z nowym kosmetykiem łapie coś w rodziaju grzybka, tylko kazała mi się nie przerażać.
Rusałko napisz koniecznie co tobie powiedział dermatolog

Mam nadzieje Mamoot że nie - w końcu w tych pierwszych zupkach są naprawdę takie warzywka które nie powinny uczulać - uważać trzeba raczej na jajka, nabiał, ryby...to uczula najprędzej, ale to pewnie wszyscy wiedzą :) poza tym jeśli ty do tej pory jadłaś normalnie i było ok to myslę że maleje prawdopodobieństwo że to uczulenie - na pewno od śliny i wiatr:) Mój lekarz mówi zawsze że uczulenie jest symetryczne - występuje po obu stronach na ciele tak samo - i nasz maluch jak go kiedyś wysypało to tak właśnie miał

Oj niekoniecznie Basiu. CZęsto jest tam dodawana pietrusza i seler a to silne alregeny i MASŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szczególnie w Gerberkowych zupkach!!!!

A MAXIMILJANEK MA EGZEMĘ,MÓWIĘ WAM POTWORNIE SIĘ MĘCZYŁ,BO MIAŁ WE WSZYSTKICH ZGIĘCIACH SĄCZĄCE SIUĘ RANKI,PO WIELU WIZYTACH W PRZYCHODNI LEKARKA ZAPISAŁA MASCI STERYDOWE,NARAZIE ICH NIE URZYWAM BO OD KIRDY PRZYJECHAŁAM DO POLSKI NA ŚWIĘTA TO CHYBA ZMIANA WODY POMOGŁA.A TAKŻE ZMIENILIŚMY KOSMETYKI NA HIPP,(I TO BYŁ STRZAŁ W DZIESIĄTKĘ ,BO NAWWET OILATUM PLUS NIE POMAGAŁO)ZA TYDZIEŃ WRACAMY DO ANGLII,TO SPRAWDZIMY CZXY POMOGŁY KOSMETYKI,CZY DIAMETRALNA ZMIANA WODY DAŁA TAKIE EFEKTY.MAM NADZIEJĘ ŻE TO KOSMETYKI BO JEŚLI NIE TO MAXI ZNOWU BĘDZIE SOIĘ BARDZO MĘCZYŁ,BARDZO GO TO SWĘDZI I DO TEGO PRZY TYM PĘKA SKÓRA,DLA DOROSŁEGO TO MORDĘGA,A CO DOPIERO DLA MALUSZKA.

Marytsia ma podobną egzemę, ma stwierdzona AZS. Kajka NIE STOSUJ STERYDÓW !!!! Mysmy stosowały i teraz Marysia ma takie białe plamy w miejscach gdzie były liszaje. Ale ja byłam głupia ze ją smarowałam. Ja ci polecam maśc Elidel, maść cholesterolową, maść z wit A, a z kosmetyków u nas rewelacyjnie sie sprawdziły SVR TPPIALYSE i ADREMA, MUSTELLA STELATOPIA tez jest super ale jest dosć droga (ztreszą wszystkie to kosmetyki są dorge):-(

WIDZĘ ,ŻE NIE TYLKO MY MAMY TAKIE PROBLEMY ZE SKÓRKĄ.TAK GŁUSZKU NIE WSTOSOWAŁAM ANI NIE MAM zAMIARU STOSOWAĆ MAŚCI STERYDOIWYCH,WIELKIE DZIĘKI ZA NAZWY KREMÓW KTÓRE PODAŁAŚ,SAMEJ TRUDNO MI SIE BYŁO ZDECYDOWAĆ CO KUPIĆ.WIELKIE DZIEKI GŁUSZKU.

DO GŁUSZKA;JA R\TEŻ BRAŁAM POD UWAGĘ CZY TO NIE CZASAMI AZS.ALE NA SZCZĘSCIE NIE.POWIEDZ W JAKIM STOPNIU TWOJA MARYSIA TO MA??BO CZYTAŁAM GDZIEŚ,ŻE PRZY AZS ELIMINUJE SIĘ Z DJETY WIELE PRODUKTÓW,BARDZO CI WSPÓŁCZUJE,ALE DOBRZE CHOCIAZ ZE MOŻNA TO ZALECZYĆ CZEGO CI SERDECZNIE ŻYCZE,I MARYSI OCZYWIŚCIE TEŻ.:tak: :tak: :tak:

Głuszek - w sumie masz rację co do zupek, ale ja po prostu uwaznie patrze na skład i miałam na myśli te pierwsze zupki jarzynowe - tzn najmniej alergizujące są nasze bobo vity a na gerbera i hippa trzeba bardzo uważać, uważnie czytać co mają, bo są chyba wg innych norm, np ziemniaki ze szpinakiem hippa od 4 m-ca ze śmietaną!!! Karolek zjadł je wczoraj i mówię wam jakie miał dzisiaj ...kupy!!! (chciałam powiedzieć dosadniej ale nie będę) tzn nie ma rozwolnienia ale kolorek szpinakowy i zapach i wielkość jakich jeszcze nie było, mam nadzieję że na tym się skończy :) my dopiero powolutku zaczynamy wprowadzać nabiał - próbujemy desery z jogurtem, ale dopiero 2 razy były

Sumka nam lekarz niczego nie przepial a kazal kupic jakies naturalne kosmetyki i sprobowac. Po kilku probach trafilam na taki olejek do masazu szwajcarskij firmy Weleda i jak na razie sie sprawdza. Widze co prawda,szczegolnie w podrozach, ze nie zawsze dziala rownie skutecznie czyli bardzo wiele zalezy od wody.

reklama
Cicha mi wlasnie tej firmy kosmetyki polecala polozna...dostalam nawet probki i naprawde oki...tylko ze nie znalazlam w sklepie i tak kupilam hippa co zostalo do dzis:-d

Do góry