reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
Aniu - dbaj o siebie!!! dobrze że jedziecie bo bedzie ci może lżej - więcej chetnych rąk do noszenia Matiego a ty odpoczniesz

Dziewczyny co stosowałyscie na katarek u maluszków? My mamy Unimer, ale ciagnie nam sie ten katar juz od ponad tygodnia i nie wiem co małej podać, a lekarz w mojej przychodni będzie po nowym roku:baffled:

ell, my zwiekszyliśmy dawke CebionMulti do 5 kropelek 2 razy dziennie no i odciągaliśmy smarki z noska - katarek przeszedł dosyć szybko.

A ja niestety chora- zapalenie gardła - rożłożyłam sie w sobotę wieczorem - no może nie tak strasznie, bo bez gorączki, ale gardło- ogień i z nosa cieknie...Nie byłam u lekarza bo nie miałam ochoty na pogotowie a poza tym i tak nie daliby mi nic czego sama nie mogę wziąć przy karmieniu (antybiotyki są raczej zbędne)
no i niestety od wczoraj Karolek to samo - dziś byliśmy u lekarza - stwierdził lekkie zapalenie gardła, ale noc była tragiczna!!! Karolek budził się co godzinę z płaczem i nie mogliśmy go uspokoić - to było najgorsze, jeszcze nidy nie czułam się taka bezradna...w dzień jest ok - tzn leci mu z nosa i nie bardzo może ssać ale w brojeniu mu to nie przeszkadza
My mamy zaleconą wit C, jakiś syropek i tabletkę przeciwwirusową bo ten katar podobno wirusowy, jak chcecie to podam dokładnie nazwy i dawki.

BASIU jest jeden antybiotyk wziewny co można brać przy karmieniu ja brałam przepisał mi go lekarz właśnie na zapalenie gardła pomogło błyskawicznie tylko on jest chyba tylko na recepte niewiem zapytaj nazywa siuę BIOPAROX później konsultowałam lek z pediatrą też potwierdził że go można brać karmiąc piersią.Pozdrawiam dużo zdrówka WAM życze!!!

Też brałam Bioparox na 100% można go brać podczas karmienia i nawet w ciąży !!!!!!! działa miejscowo, Też go brałam na zapalenie gardła!! ale jest na receptę
Baśka Zdrówka Zdrówka

reklama
Do góry