reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
Sylwia, śliweczki też są z Hippa - może to Ci będzie łatwiej kupić. My jeszcze nie próbowalismy, ale inauguracja w weekend ;-)

Czy któraś z Was trzyma dziecko dalej tylko na piersi? Moja Olka tylko na cycku, ale myślę, żeby jej w eekend jakiś słoik zapodać :) A jak jest z piciem przy słoiczkach? Czy powinnam jej jednocześnie wprowadzić soczki??

Ania - chyba powinnaś zacząć własnie od soczków - nam tak lekarz kazał, a jak się trochę przyzwyczai to słoiczki. Zresztą więcej chyba opisywane takie sekwencje wprowadzania były na wątku o jedzeniu.

Ja za pierwszym razem przed ukończeniem przez Sandre 4 m-ca dałam jej coś ze cztery łyżeczki samej marchewki a soczku to tak 20 - 30 ml i stopniowo zwiększałam dawkę a teraz wcina codziennie cały słoiczek taki z Gerbera ok 100 ml a i soczek pije już normalnie z butelki też tak ok 100 ml
Dlatego też tak jak Basi wydaje mi się że najpierw zacznij od paru łyżeczek :tak:

aNIU moja Zośka to też cyckowe dziecko:-) , jednak powoli wprowadzamy nowości - jabuszka, gruszke, banana , różnego smaku soczki ,no a ostatnio to nawet kaszke .... Jest bardzo ciekawa nowych smaków. No ale zjada jeszce niewiele tego . Ja też proponuje zaząć od soczków . Powodzenia

Aniu, my również zaczęliśmy od soczków - najpierw z marchwii, później z jabłka - ale były to naprawdę śladowe ilości (2-3 krople wyciśniętego soku w łyżeczce wody!) później coraz więcej. A jak Miki skończył 5 miesięcy, to wprowadziliśmy zupki - jak na razie tylko z warzywami bez mięska. Poza tym tylko moje mleko.

Dziekuje Wam bardzo z aodpowiedzi. Od piatku zaczynami wyalczyc z nowymi smakami. Olka juz bardzo interesuje sie tym, co na nszych talerzach, wiec choc pol roku konczy za poltorej tygodnia, to juz zaczniemy. Tydzien wczesniej. Nie wytrzymam tego tygodnia, bo juz chce ja zobaczyc, jak wcina inne rzeczy.

my też rozpoczęliśmy od soczków, ale czy to był dobry pomysł to nie wiem, Otylka lepiej przyjeła jednak tarte owoce, szczególnie jabłka, a po soczkach wciąż ulewa i na razie dostaje śladowe ilości, po kaszce do popicia daję cyca albo herbatkę

reklama
Aniu, jak już pisałam w innym wątku, my też tylko cycusiowi i czekamy z innymi pokarmami do pół roku. Ale Wojtek jest sporo młodszy od Oli. U nas pół roku wypadnie w święta 25 grudnia.:-)
Ale przyznam, że Wojciaszek coraz bardziej interesuje się naszym jedzeniem. Jak czasem siedzi u mnie na kolanach w czasie jedzenia, to każdy mój kęs śledzi. No i nie raz już mi łapki w talerz wsadził.:-D:-D

Do góry