reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
my byliśmy wczoraj na usg na szcześci wszystko w porządku ale myśle że nie ma na co czekać radziłabym iść prywatnie

a wlaśnie bo wcześniej nie odpisalam, mocz pobralismy tak jak pisalam na innym wątku woreczkiem, z tym, że wcześniej mała pucowalam 30 minut:D, żeby bodajże jedna bakteria nie była zawieruszona

Pisze po raz kolejny to samo : :mad: No poradźcie mi !!!!!!!
Dziewczyny, moja mała od urodzenia nie miała robionych badań moczu ani krwi, czy to się robi profilaktycznie? W sumie chodzę do lekarza na każdą wizyte i szczepienia i Pani doktor nie kazała robić? Powiedzcie, wy robiłyście? Ale profilaktycznie czy dlatego że coś was niepokoiło?

spokojnie Agaciulko mnie niepokoił placz malej przy odawaniu siusiu, najwiodczniej jak miała zakażenie układu moczowego to musiala ją piec, na pewno zauwazłabyś jakieś zmiany, badania krwi też nie robiłam, mała wyglada ładnie i odpowiednio przybiera na wadze, i lekarka powiedziala, że nie ma potrzeby kluć malenstwa.

Agaciulko my robiłyśmy mocz bo Ola zaczęła nagle ulewać i miała ogromne problemy z brzuszkiem. Pisałam o tym. No i kontrolnie pani doktor zaleciła mocz. Na szczęście było OK. Poza tym robiłyśmy USG brzuszka i to tyle badań. Bo jeśli dziecko jest pogodne, je i przybiera na wadze to jest dobrze.

My też nic profilaktycznie nie robiliśmy, za to teraz jak coś jest nie tak to sterta badań... :(
Dziewczyny, na USG bioderek daje skierowanie pediatra czy ortopeda jak ma jakieś wątpliwości? Martunia nie dostała skierowania na USG, i zastanawiam się, czy powinna ???

KasiuK pediatra daje skierowanie, z tym, że na pierwsze USG u nas można było zapisac się bez skierowania i muszę je donieść na drugie, a USG musi mieć wykonane każde malenstwo bez wzgledu czy pediatra coś widzi czy nie.

reklama
sprawdz w ksiazeczce, moze twoje malenstwo mialo juz usg w szpitalu bezposrednio po porodzie

a co do dawania skierowania, moja pani pediatra tez mi go nie dała dopóki sie nie upomniałam....teraz czasy, ze to my musimy o wszystkim pamietac same i wiedziec wiecej niz lekarze

Do góry