reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
Kasiu, pierwsze kroczki to już dawno zrobił, ale jeszcze nie chodzi. Jego rekord to 5 kroczków. Jak zapomni, to sie puszcza i kilka kroczków idzie (oczywiście koniecznie trzymając cos w rączce). Chodzi ładnie jak się trzyma ręki. No i przy meblach albo pchając przed sobą pudełko, krzesło itp. Ale już teraz widzę, że stópki stawia do środka i stąd sodziewam się problemów.
A jak Olgusia z chodzeniem?

Brawo Staś!
Olga chodzi przy meblach i za pchaczem. Sama jeszcze nie jest gotowa i nie ma odwagi. Poza tym bez trzymanki nie wstaje. Jeszcze chwilkę to potrwa i nie wiem czy się cieszyć, czy smucić, ale chyba to pierwsze ;-)

No to widze, ze prawie wszystkie maluchy nr.2 sa jakby zywsze i psotniejsze. U nas tez z Zoski jest niezle ziolko, ktore wszyskie katy i szafki musi sprawdzic, wspiac sie tam gdzie sie da i dobitnie pokazac kto tu rzadzi. No ale ogolem nie moge narezkac bo i tak sa grzeczne. A przynajmniej tak mi sie wdaje;-):-)

No zdecydowanie drugie dzieciaczki są psotniejsze. U mnie też widoczna jest taka różnica. Madzia spokojna i nigdy tak nie psociła jak Mateusz. U mnie za to problem bicia. Tak Matek trzaska Madzię że mi ręce opadają chociaż wczoraj Magda już nie wyrobiła i mu oddała ale z reguły się dogadują i widzę że jak ich ukaram to oni razem sztamę trzymają potem

Ale nam Wojciaszek dziś noc urządził.:baffled: Obudził się z płaczem o 22.30. Sporadycznie tak ma, ale zazwyczaj wystarczy pójśc, pogłaskać i już. A tu nic. A my niewyspani po tym tygodniu imprez wszelakich. Płacze, że boli ucho. A my nie wiemy czy symuluje, czy nie. Jak szłam do niego do łózka, to po chwili mnie wyganiał, potem płakał, ze poszłam, no to wracałm i tak w kółko. Raz ja, raz Marcin. Juz nie wiedziliśmy co robić. Upokoił się koło 1.00. Ale potem znów płakał koło 2.00 i koło 3.00 Oczywiście obudził Stasia, ale ten jakoś spokojnie to zniósł. Tak się przewalał z boku na bok i w końcu przysnął. I tak kursowalismy przez całą noc, zmieniając łóżka, żeby móc jakos spać i żeby Stas spał.
Daliśmy w nocy Wojtkowi Paracetamol i się uspokoił.
Rano miał 38oC, więc chyba cos było. Poszłam do pani doktor, ale nic nie znalazła. Może po prostu nosek mu się zatkał (bo ma lekki katar), może uszka sie przytkały i sie przestraszył. No jeszcze nigdy tak nie mieliśmy. Mam nadzieję, ze dziś będzie lepiej.

Mamoot, faktycznie strasznie kiepściutko :-( Żal Was i Wojciaszka, bo na pewno coś mu było. Może to faktycznie uszko i warto do laryngologa?
A Staś to zuch chłopczyk!

O raju, Mamoot, ale noc. Uściski dla Wojciacha, mam nadzieję, że to nic poważnego.

Mateusz też zaglucony - któregoś poranka (o 5.00) zaczął mi marudzić, że ma coś w buzi (gardziołku) i on już nie będzie spał... Też nie wiedziałam, czy symuluje, czy faktycznie. Ale coś mi się wydaje, że rzeczywiście coś było nie tak. I sądzę, że Wojciach też coś się tam czuł "nie bałdzo", tylko nie umiał tego powiedzieć... Oby tylko przytkane uszko i nic więcej!

Trzymam kciuki!!!

reklama
Mamoot zdrówka dla Wojtusia , a Wam życzę spokojnej nocy :tak::-)

ja byłam dziś z Izką u lekarza, posiew kału wyszedł nie najlepiej, Izka ma jakieś grzyby w brzuszku :baffled: kupy już nie robiła tydzień :crazy: znów jakieś lekarstwa i syropki, oj biedne to moje dziecię :-:)sorry:

Do góry