reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Teraz z kolei Wojciaszkowi przyplątało się zapalenie spojówek. Pewnie od brudnych rąk - to chyba najbardziej prawdopodobne. Wczoraj miał jedno czerwone oczko, dziś juz zaczęło czerwienić się drugie. Poszliśmy do pani doktor i mamy kropelki. Na szczęscie chyba go nie swędzi, bo nie drapie.

reklama
a u Klaudii zauwazylismy z A.- ze lekko lewa stopka ucieka jej do srodka- w zasadzie to maz zauwazyl..a ja poczatkowo mowilam mu, ze wymysla cos..ale mial racje i bylismy z tym u ortopedy i mala ma lekkie plaskostopie lewej nozki..i absolutnie nie powinna siadac na pupie z nogami na zwenatrz(jak do tej pory siadala) bo bedzie miala nogi X- kolana do srodka
tak jest prosciutka itd- ma nosic buty wyprofilowane ze sztywna pietka

dużo zdrówka dla małych mamociątek :tak::-D
Rusałko Iza też tak stawia nóżkę, byłam u ortopedy, ponoć najlepszego we Wrocku i powiedział że jest ok , mam jej nie męczyć żadnymi specjalnymi butami tylko pilnować tego siadania, żeby nóżki były z przodu :tak::-)

ja takze tu wybralam sie do "wiekowego" i ponoc najlepszego u mnie ortopedy..no i zainwestowalam w buty Duskowe.
Jej kazal siadac gł po turecku i za 6 m-cy do kontroli

Sandra dwa tygodnie brała antybiotyk .... nic jej nie przechodziło ....Łukasz był na 4-dniowej wycieczce i przytargał jakieś paskudztwo sam był najpierw chory a potem u Sandry się wykluło ....kaszlała gorączkowała .... po tygodniu antybiotyku znaczna poprawa lekarka na kontroli powiedziała że już jest ok więc na drugi dzień poszłyśmy do przedszkola bo było spotkanie integracyjne a tam ....... połowe dzieci kaszlących smarkających .... zgroza :szok:no i po paru dniach chorubsko na nowo ale najgorsze to jak się jej lało z nosa raz śluz prawie przeźroczysty na drugi dzień sama żółta ropa znowu woda i ropa .... ..jak dla mnie zagadka
A z siadaniem to Sandra ma po mnie zawsze nogi na zewnątrz jak żaba ja do dzisiaj tak siedze jak się z nią bawie no ale na szczęście u mnie krzywych nóg nie ma to i może ona jakoś wyrośnie :-D:-D:-D na prostonogą :-D:-D:-D:-D

Zdrówka wszystkim życzymy :tak:

Ostatnia edycja:
Ola też ma kłopoty z nóżkami. Ogólnie idziemy do ortopedy bo zdiagnozowano u niej szpotowatość kolan i stóp. Ja raczej traktuje to jako kontrolę. Byłam już z tym u lekarza i kazał mi sprawdzać odstęp między kostkami u nóg. Teraz idę do nowego, więc może coś nowego wymyśli.

Wojciaszkowe oczka juz lepiej. Powoli mu przechodzi.
Podejrzewam, że Stas tez będzie miał kłopoty z nóżkami, bo stawia do środka. Zobaczymy, jak zacznie lepiej chodzić.

reklama
Do góry