reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

To ja tez witam w klubie ale ja sensacje alergiczne ma dopiero poźniej mnie najbardzie uczulają trawy i zboze:tak:katar i czerwone oczy ale musże przyznac ze w ciązy nic mi nie było za to jak skończyłam karmic to ze zdwojona sila mnie dopadło.

Zdrówka wszystkim - u nas tez juz malo wiosennie pada snieg;-)

reklama
Mamoot no ja na trzecie za szybko i swiadomie to się chyba raczej nie zdecyduję :) chyba że nagle jakoś moje życie by się bardzo zmieniło ;) więc mam nadzieję że może do tego czsu trochę się odczulę - tym bardziej że chce się wziąć za to zaraz po karmieniu - słyszałam że tylko do 35 r. ż. odczulają - czy to prawda? ja mam jeszcze na kurz więc i w ciągu roku zazwyczaj biorę prochy no ale nie jest to tak mocno - najmocniej jak Sylwia - trawy i zboża

Oj współczuję Wam tych alergii. Strasznie to komplikuje życie. Ja mam tylko alergie skórne na kurz i na jad od użądleń. I sama alergia skórna potrafi mnie nieźle wykończyć bo przez to nawet zrezygnowałam z kosmetyków i makijaż robię sporadycznie.
U nas też pojawił się jakiś wirus. Dzieci na szczęście tylko katar męczy ale mnie rozkłada, już czuję że gardło płonie:no:No ae dzieciom zrobiłam syrop z cytryny, miodu i czosnku i ich tym męczę i przy okazji sama też zaczęłam to brać-okropne:no:

ja też Wam współczuje. Osobiście w ogóle nie wiem co to znaczy alergia. Wychowałam się na wsi i nic nigdy mi nie dolegało.Dopiero jak przeprowadziłam się do bloków zaczęłam chorować. Muszę przyznać, że tęsknie za własnym domkiem. Duszę się w tych 4 ścianach.

Przykro mi, Kochane, że się Wam wiosenny sezon zaczyna od takich ekscesów.... Bądźcie dzielne. I oby do lata. Ja osobiście nie mam takich przepraw, ale jak widzę mojego Małżowina, który się smarcze i kicha.... a do tego mam świadomość, że MOŻE to przejść na Mateusza, to brrrrrrr....

Mamoot, buziaki dla Stasia! Jak się miewa Maluszek?

słyszałam że tylko do 35 r. ż. odczulają - czy to prawda?

Ja nie słyszałam o takim ograniczeniu wiekowym, ale za to moja pani dr mówiła, że w młodszym wikeu łatwiej się odczulić.

Ze Stasiem już chyba w porządku. Wymiotów nie było, za to troche brzydkie kupki. Ale w ciągu dnia było zoraz lepiej. Na wszelki wypadek miał diete mleczno-kaszkową.
Za to Wojciaszka dopadło. Ostatniej nocy zwymiotował niestrawioną kolację. Było "weseoło", bo cała jego pościel do prania, piżama. Nie ma jak robić pranie o 2.00 w nocy. Ale chyba na tym sie skończyło, bo w ciągu dnia nie było żadnych atrakcji. Też jest na lekkiej diecie: bułeczka, ryż, gotowany kurczak.
Żeby nie było za dobrze, to Marcin obudził sie dziś z gorączką 38oC i łamaniem w gnatach. Odwołał zaplaowany na dzis wyjazd do Łodzi. W sumie nic mu potem nie było, tylko taki "rozbity". No i tez ma cos z żołądkiem.
Nie wiem, czy czymś mi sie chłopy struły, czy to wirus. Grunt, że wszystkim przechodzi. Ja na razie sie trzymam.

zdrowka zyczymy!

ja jedynie uczulenia mam skorne..np. na plyn do mycia naczyn i nikl(chyba)- Moge jedynie nosic zloto, srebro...
moja mala tez ma alergi na wszelkie plyny do kapieli, szampony- kapiemy ja wylacznie w seri oilantum..

reklama
Zdrowka dla wszystkich!!!

U nas oprocz kataru nie ma w sumie nic...

Alergii wspolczuje...wiem co to jest...mialam na cala mase produktow uczulenie skorne-to byl koszmar...ale o tym juz kiedys pisalam ... ;-)

Do góry