reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
Fredko trzymam kciuki :tak:wierze ze będzie dobrze

Syla u nas tez nie sprawdziła :wściekła/y: chyba trzeba będzie sie przejść do ortopedy :dry:

własnie ..tu w UK nawet nie mam co liczyc na ortopede(czy cos takiego wogole tu jest?:-D:-D:-D:-D.a w PL nie zdazyłam:baffled:..a myslałam o tym..Moze faktycznie któras wie jak samemu zobaczyc czy wszystko ok?

siada się z dzieckiem na podłodze, druga osoba przytrzymyje dziecku kolana ( ściska) . W takiej pozycji mierzy się odstęp między kostkami. Jeśli jest 3 cm to jest jeszcze ok. Jak więcej polecam wizytę u ortopedy.

Ja jestem bardzo zdenerwowana i spłakana:no:. Ola ma wadę serca:no:. Muszę porobić wszystkie badania echo serca i ekg. Muszą okreslić czy jest to wada poważna czy lekka. Jeśli lekka czekają mnie tylko co pół roku wizyty u kardiologa a jeśli to drugie... to niechce mysleć. wyrok zapadnie w czwartek. Zapisałam się do lekarza na 12 20. Mam nadzieje, że Ola nie będzie protestować.

do tego czasu Ola powinna być porządnie pilnowana. Nie biegać, skakać, jeżdzić na rowerze. :no: Przywiąze ją do drzwi i powiem jej stój dziecino, bo Ci nie wolno. WIem, że panikuje ale strasznie się zdenerwawałam. Napewno jak się prześpię to mi przejdzie. Na domiar złego adam wyjechał w delegację a rano jakieś bydlę ( czytaj wilk) zgwałciło mi Freddzię. Krzyczałam trzymając Olę na rękach, żeby przybiegł właściciel a on miał to wnosie. Ola strasznie ppłakała a ja bałam się. Pies warczał i zachowywał się agresywnie. Nie miałam nawet jak jej póścić. Tak ją osaczył. Obydwie z Olą wyszłyśmy z tego zdenerwowane i spanikowane. Zeby było jeszcze fajniej nie ma kto sięjutro z rana zając Olą, bo Adama nie ma. Nianka nie przyjdzie bo nie może. A na dworzu wichura, i mój daszek od balkonu wali znowu jakby miał się zaraz urwać.

eh jak się wali to wszystko na raz, bierz dzień opieki i już, a Olę może postaraj się czymś zająć, może kup plastelinę, posiedzicie polepicie to nie będzie wtedy skakać, może jakaś bajka ją zainteresuje, moja ostatnio ogląda w kółko wilka i zająca, eh nie wiem co ci jeszcze poradzić.
Fredka , mam nadzieję że okaże się że to nic poważnego, trzymam za to moocno kciuki , ściskam cię mocno kochana i czekam na dalsze wieści .​

no to faktycznie Fredzia zmartwienia masz..ale musisz sie opanowac i skupic gł na OLi,- jak radzie Irma- poswiec jej dzien- jakies czynnosci manualne..moze klocki..farbki..moze kapiel w wannie z zabawkami..bajeczki kolorowanki ..
Badz dobrej mysli!!! Mysl pozytywnie- na pewno bedzie dobzre!!!
Olcia słoneczko- duzo zdrówka Ci zycze slicznotko nasza!!!:tak:

reklama
Do góry