reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
moze faktycznie zęby..u synka mojej szwagierki-tez czerwcowego dzieciaczka- przez dwa dni utrzymywała sie temperatura- udało sie zbic..i wywnioskowalismy, ze to najprawdopodobniej zęby..bo co innego?:dry:

Julek-zdrówka!!!

U nas ciagle bez zmian. tem. oscyluje kolo 29 i nie bardzo wiem czy czekac jeszcze dzien czy sie wybrac do lekarza. Chyba poczekam no bo co mi lekarz powie ale z drugiej strony nie wiem czy to czekanie cos zmieni.
Wiecie ile sie przy zebach tem. moze utrzymywac?

Hmmm...cicha nie mam pojecia...:-(A dalas czopka czy syropek ? bo moze warto sprobowac czopka jesli dawalas w syropie? No i ja bym na wszelki wypadek poszla na kontrole...

Cicha to masz nie wesoło, kurcze nie mam pojęcia czy to może być od zębów, lepiej idź do lekarza , teraz te choroby mają dziwne objawy, np. nasza niania wylądowała właśnie w szpitalu, od miesiąca ma gorączkę (oczywiście z przerwami, ale co jej przejdzie, to za parę dni znów wraca) do tego ból głowy, lekarka nie wiedziała już jak jej pomóc i dała skierowanie do szpitala i okazało się że to od dróg moczowych:dry:

u nas też nie wesoło, od pewnego czasu Iza robi brzydkie rzadkie kupki, czasem ze śluzem, przy tym narzeka że ją boli brzuszek, byłam u lekarza, mam jej dawać probiotyki , dostałam skierowanie na wymaz, zaniosłam dziś ale wynik będzie dopiero za tydzień. I w sumie nie wiem co mam do tego czasu robić by jej pomóc , kupiłam dziś suszone jagody to jej jutro zaparzę i nie wiem, macie jeszcze jakieś pomysły co jej dać?? pytałam w aptece to mi pani powiedziała że dla tak małych dzieci nie ma nic na ból brzucha, nie wiem dać jej w razie czego paracetamol??:confused::-(

Nam moja lekarka poleciła, żeby dawać Martusi enterol jak mieliśmy jazdy z salmonellą i kupki były brzydkie- enterol jest chyba jedynym probiotykiem, który jest lekiem (pozostałe, np. trilac i inne takie to suplementy diety, które nie podlegają tak szczegółowym badaniom i kontrolom jak leki). Może tak trochę mętnie tłumaczę, ale nie zapamiętałam wszystkiego... :zawstydzona/y: w każdym razie dawaliśmy, i przeszło. Na takie małe brzuszki właśnie nic nie ma, można dawać probiotyki żeby pomóc wrócić do normy, albo jakąś herbatkę- rumiankową, miętową.

reklama
Do góry