reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Rusałko... czytam, czytam i wierzyc mi sie nie chce. Wszyscy lekarze są o kant... py. Trzymamy kciuki, zeby wszystko sie szybko wyjaśniło. Biedna Klaudusia. Z tego co pamietam, to trwa juz to bardzo długo.

U nas na odrywajacy kaszel Ola brała ambrosol. Przeważnie po nim wymiotowała. Póxniej zmieniłam jej na flegamine. I wszystko doszło do normy. Jednak wydaje mi się, że u was to chyba coś bardzo poważnego.

Dziewczyny trzymajcie się mocno.

reklama
od 2 dni próbuje sie dostac d lekarki..niestety jest na urlopie..

Kaszel troszke zszedł..tzn. pokasłuje nad ranem..najpierw suchym..potem mokrym -odrywa sie jej i ok..
U niej tez Baska podejrzewali astme..ale cos tam i wykluczyli..ale własnie - nikt jej porzadnie nie przebadał!..a szkoda gadac..odliczam dni do PL..,
zrobie jej inhalacje..bede nacierała masciami..

Torsje zdazyły sie 2 razy..jak dla mnie o 2 za duzo!

U nas pogoda od niedzieli fatalna i Ola się nam rozchorowała. Kaszel jak u astmatyka, katar to sama się zastanawiam gdzie ona tyle mieści w tym małym nosku, łezki dziś na okrągło lecą. Bidunia moja kochana. Ale dzielna jest i jak tylko widzi lekarstwa to woła od razu mama mniam mniam.:-)

Basia, zdróweczka dla Oli!!! Faktycznie bardzo jest dzielna, bo jak nasz widzi lekarstwa, to i owszem cieszy się (bo potem będzie nagroda), a potem jest walka, żeby otworzył buźke i wypił. Oczywiście pluje na odległość:no:

ZDRÓWECZKA - OLENKO!

Klaudia tez dzielnie zawsze łyka wszelkie "witaminki":tak:
ale odpókac(miałąm nie pisac by nie zapeszyc!)- od kilku dni kaszel ..najpierw łagodny..a od 2 prawie go nie ma...Bozes jakbym była szczesliwa jakby poszedł w niepamiec!!!

a z innej beczki- mała moze byc kapana wyłacznie w oilantum(tu mam je za darmo na receptę)- ale kupiłam jej mydło -polecane przez inne matki tu- które jest bezkoloru, zapachu..itd..no i 2-3 razy ją wykąpałam uzywajac go..niestety - wyskoczyło uczulenie- po co ja kombinuje:baffled:..ale sszczerze - myslałam, ze moze wyrosła juz z tego uczulenia:baffled:

Ja msuze cos kupic mlodej na sucha skore....Mialam ten plyn oilatum czy jak on sie nazywa ale nic sie ie polepszylo...Najlepiej u nas dziala Melkfett-cos jak taka wazelina na ziolach-po tym mloda ma super skore...jak przestaje uywac robi sie sucha okropnie i mloda bardzo sie drapie...az do krwi:baffled:

chorowitkom mojm kochanym zycze zdroweczka....

Dorcia oby juz kaszelWas wreszcie zostawil w spokoju...Strasznie to musi byc dla Was meczace...Doskonale moge sobie wyobrazic....

reklama
Rusałko, trzymamy kciuki coby kaszel nie wrócił. A co do płynów do kapieli nie mamy z tym zadnych kłopotów. Uzywamy Bobini i jest fajnie. super się pieni. Tak więc nic wam nie napiszę. Po Oilatum Ola miała wysypkę :)

Do góry