uff to dobrze!Powodzenia i dobrych wyników raz jeszcze zyczymy!!!
i wiecie co...o czym teraz myle.., ze Polska jaka jest..taka jest..
, ale "idzie" cokolwiek załatwic..a tu...totalna klapa...
Wspominałam Wam przypadek mojej kolezanki tu mieszkajacej tyle co my...ale u niej ..z jej małym są wieksze problemy..
Rafał miał operacje w wieku 3 m-cy na nerki..Lekarze w PL zlecaja comiesieczne badanie moczu w celu stałej kontroli..by na biezaca wiedziec, czy wszystko jest OK!..i wyobraźcie sobie.., zenie ma szans! oni tu nie widza problemu!!!nie i tyle!..Kolezanka raz zrobiła tkaki numer..ze wezwała pogotowie-powiedziała, ze niepokoi jak zachowanie dziecka..itd..no wiec zabrali i zrobili..ale to jednorazowo
..a tak- teraz jest w PL..bo sie marwtiła..cos tam było nie halo..i okazało sie, ze jakas bakterii jednak jest-no szok!..Słuzba zrowia w UK ...no comments!
Inna dziewczyna tu jest w ciazy..od 2 m-aca ma stan zapalny pochwy..musiała leciec do PL..bo tu stwierdzili, ze tak juz po prostu ma..podali w ciemno! clotrimazolum500 - co nie pomogło i nikt , ze tak pwiem nawet do niej nie zajrzał!!!..wiec wsiadła w samolot..i wio do PL(nie wspomne , ze niedosc, ze w ciazy to ma 2 ltenie dziecko- nameczyła sie, ze hej!)..no i w PL lekarze zrobili ogromne oczy!..powiedzieli, ze ten lek w takiej dawce mógł spowodowac przedwczesny poród(poronienie) badz nieodwracalnie uszkodzic płód.........Ja jestem przerazona!Porazona!...Rady innych matek.."jak masz upławy..piecze, swedzi- spytaja o kolor..itd..biały, przeźroczysty-to zaden problem dla niech!..powiedz- zielony, swędzi, piecze, smierdzi itd!!!!!!
..wówczas zrobia cokolwiek w ytm kierunku..........no parodia..
MOgłabym mnozyc tu przykłady..Oby nie chorowac!a szczegolnie tu!