reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
Buziaczki przekazane, dziękujemy bardzo :-) jest już znacznie lepiej, ale i tak Martunia zostanie u mojej mamy :-( bo do żłobka się nie nadaje, katarek się leje z noska i kicha trochę, temperatura skacze, ale rozrabia na całego, więc nie jest źle ;-) Mam nadzieję, że syropek z cebuli zrobi swoje, i postawi mi dzidzię na nogi. Do piątku będziemy usychać z tęsknoty. Dziś sie dosłownie pobiły z Madzią o wózek dla lalki :szok: Marta go wzięła, Magda zaczęła zabierać, a jak Marta jej nie dała, to ją za ramię złapała i pociągnęła, aż się Martuś przewróciła :no: oczywiście ryk na całego, a Magda patrzyła zdziwiona i przestraszona co się dzieje. Takie z nich zadziory, jak obie na raz chcą to samo to jest dym. Choć na szczęście częściej po prostu zgodnie wymieniają się zabawkami.

Zdróweczka dla martusi.

My dzisiaj mamy szczepienie, no i właśnie Otylka ma lekki katar...i nie wiem czy na marne do przychodni nie pójdziemy:baffled:

Wojciaszek ma ostatnio bardzo czerwone policzki. Gdyby nie to, że w zeszłym roku miał zimą to samo, to myślałabym, że to uczulenie. Ale wszystko przeszło wraz z nastaniem wiosny. Tak jakby miał bardzo wrażliwą buźkę na wiatr i zimno. Smaruję mu buzię kremem, ale dziś na przykład był tylko na krótkim spacerku, a pyśki czerwone. Może to od suchego powietrza w domu?
Macie jakieś pomysły? Rady?

Nie bardzo umiem pomoc chdz bym chciala...Poprostumoze taka uroda wojciasza ze na zimnym wietrze czy mrozie pultasie robia mu sie czerwone...Mojej Noemi z reszta tez tak sie czasami robi...Nawet mi na zimnym czerwony nochal sie robi:-)

Karol dzisiaj po spacrze tez takie miał, chociaż ja mu niczym nie posmarowałam...Mamoot może jakiś krem silniejszy- na mróz ?(chociaz nie wiem jakiego używałąś) a jak nei pomoże to pewnie taka jego uroda...

Ja doradzam jedynie krem bez wody i właśnie taki typowy na mróz. Poza tym jeśli nie dochodzi do otarć naskórka i nie pęka mu skóra to myślę że taka uroda ewentualnie możesz zawsze poradzić się pediatry bądź dermatologa:tak:

Wojciaszek ma ostatnio bardzo czerwone policzki. Gdyby nie to, że w zeszłym roku miał zimą to samo, to myślałabym, że to uczulenie. Ale wszystko przeszło wraz z nastaniem wiosny. Tak jakby miał bardzo wrażliwą buźkę na wiatr i zimno. Smaruję mu buzię kremem, ale dziś na przykład był tylko na krótkim spacerku, a pyśki czerwone. Może to od suchego powietrza w domu?
Macie jakieś pomysły? Rady?

Mamoot my mamy to samo, tylko niezależnie od pory roku. Myślałam że to alergia, bo każdy tak reaguje jak go zobaczy, ale alergolog powiedziała, że to niedoskonałość skóry ktora z czasem minie. Kazała natłuszczać elobazą lub dermobazą

a ja dzis byłam um na szczepienie z maa..zestresowana(bo ja sie igieł boję:-pi zawsze z Adamem chodziłam..on mała trzymał)- no i upiekło sie..Bo pielegniarka spr w kompie i powiedziała, zę mała ma komplet szczepien..ostatnio 31/07..i kolejne za 3 lata.............luzik nie?..:-D:-D

Martuniu - zdrówka!!!!

a u nas pogoda nawet nawet..pojde z mała poźniej na spacer pocykam fotki, bo piekna jesienna pogoda za oknem.

reklama
Dzięki za rady.
My mamy zwykły tłusty krem Bambino. A wczoraj na wieczór i dziś w ciągu dnia posmarowałam mu pyśki Alantanem. Bo oprócz tego, że czerwone to były też trochę suche. Trochę pomogło. Zobaczymy co będzie jutro.
Jeśli chodzi o opinię pediatry, to w zeszłym roku pani doktor mówiła, że to raczej taka uroda.
Sumko, a tą elobazę lub dermobazę to można po prostu w aptece dostać?

Do góry