reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

u nas po herbatkach i po kawie brak kupek i wielkie meczenie- jak tylko przeszlam na kompoty wiele sie poprawiło i co najwazniejsze kolki sporadyczne, ale pracy przy kompotach mnóstwo, zwlaszcza przy zaprawach na zime ;D

reklama
dziewczyny moja po kompotach dostaje krostek na buzi a herbata podobno szkodzi na laktację ale i tak ją piję bo co mam pić, piję bardzo dużo wody żywca, gazowanego nic,
no i bardzo dużo mleka jem robię sobie kluski na mleku ale po tym nie ma żadnej wysypki czy mimo to może szkodzić

Beatko to napewno mleko a nie kompot powoduje wysypke. Na Twoim miejscu dalabym sobie spokoj z nabialem i zobaczyla czy po tygodniu bedzie lepiej. U nas tak bylo i jestem na diecie bez nabialu a takze dokarmiam w razie potrzeby bebilonem pepti.
Jesli chodzi o laktacje to swietnie mi sluzy herbatka natal Hipp'a , pije tez duuuuzo wody zywiec ale herbaty normalnej nie dotykam, kofeina dodatkowo pobudza dziecko a tego bym juz nie przezyla ;D

Ja od dzisiaj po tym co przeczytałam też odstawiłam herbatę. Od porodu to był mój ulubiony napój, pewnie dlatego że zrobiły mi ją położne zaraz po porodzie i od tamtej pory piłam po kilka dziennie. ::)
Miałam też mocne postanowienie sprawdzenia czy czasem mój maluch nie pręży się po glutenie, no ale ciasteczka zwyciężyły ;D dowiem się tego kiedy indziej ;D
ELL z jakich owoców robisz kompoty ?

aska outada pisze:
Beatko to napewno mleko a nie kompot powoduje wysypke. Na Twoim miejscu dalabym sobie spokoj z nabialem i zobaczyla czy po tygodniu bedzie lepiej. U nas tak bylo i jestem na diecie bez nabialu a takze dokarmiam w razie potrzeby bebilonem pepti.
Jesli chodzi o laktacje to swietnie mi sluzy herbatka natal Hipp'a , pije tez duuuuzo wody zywiec ale herbaty normalnej nie dotykam, kofeina dodatkowo pobudza dziecko a tego bym juz nie przezyla ;D
właśnie jak odstawiłam kompot to krostki zniknęły a mleko nadal spożywam codziennie i nie ma żadnej wysypki

Ja też zaobserwowałam że Kuba po kompocie dostał strasznych krostek fakt że kompot był z malin, i podobnie było po dżemie malinowym ::)

Mateuszek tez ma krostki...najpierw myslalam ze to potowki ale juz mi sie tak nie wydaje
Ja z kolei wcinam powidla wegierkowe..moze to od tego..Nabial tez jem...

laski to kurna trzeba by było nic nie jeść - A przeciez do dziecka ida w mleku wotaminy które MUSIMY dostarczac do organizmu bo takiego zapasu w naszych ciałkach nie ma. Nie dajmy się zwariowac. lekkostrawnie i wszytskiego po trochu. Co do nabiału to faktycznie przy kolkach lepiej go ograniczać ale BEZ PRZESADY!!!

reklama
Do góry