reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

u nas po herbatkach i po kawie brak kupek i wielkie meczenie- jak tylko przeszlam na kompoty wiele sie poprawiło i co najwazniejsze kolki sporadyczne, ale pracy przy kompotach mnóstwo, zwlaszcza przy zaprawach na zime ;D

reklama
dziewczyny moja po kompotach dostaje krostek na buzi a herbata podobno szkodzi na laktację ale i tak ją piję bo co mam pić, piję bardzo dużo wody żywca, gazowanego nic,
no i bardzo dużo mleka jem robię sobie kluski na mleku ale po tym nie ma żadnej wysypki czy mimo to może szkodzić

Beatko to napewno mleko a nie kompot powoduje wysypke. Na Twoim miejscu dalabym sobie spokoj z nabialem i zobaczyla czy po tygodniu bedzie lepiej. U nas tak bylo i jestem na diecie bez nabialu a takze dokarmiam w razie potrzeby bebilonem pepti.
Jesli chodzi o laktacje to swietnie mi sluzy herbatka natal Hipp'a , pije tez duuuuzo wody zywiec ale herbaty normalnej nie dotykam, kofeina dodatkowo pobudza dziecko a tego bym juz nie przezyla ;D

Ja od dzisiaj po tym co przeczytałam też odstawiłam herbatę. Od porodu to był mój ulubiony napój, pewnie dlatego że zrobiły mi ją położne zaraz po porodzie i od tamtej pory piłam po kilka dziennie. ::)
Miałam też mocne postanowienie sprawdzenia czy czasem mój maluch nie pręży się po glutenie, no ale ciasteczka zwyciężyły ;D dowiem się tego kiedy indziej ;D
ELL z jakich owoców robisz kompoty ?

aska outada pisze:
Beatko to napewno mleko a nie kompot powoduje wysypke. Na Twoim miejscu dalabym sobie spokoj z nabialem i zobaczyla czy po tygodniu bedzie lepiej. U nas tak bylo i jestem na diecie bez nabialu a takze dokarmiam w razie potrzeby bebilonem pepti.
Jesli chodzi o laktacje to swietnie mi sluzy herbatka natal Hipp'a , pije tez duuuuzo wody zywiec ale herbaty normalnej nie dotykam, kofeina dodatkowo pobudza dziecko a tego bym juz nie przezyla ;D
właśnie jak odstawiłam kompot to krostki zniknęły a mleko nadal spożywam codziennie i nie ma żadnej wysypki

Ja też zaobserwowałam że Kuba po kompocie dostał strasznych krostek fakt że kompot był z malin, i podobnie było po dżemie malinowym ::)

Mateuszek tez ma krostki...najpierw myslalam ze to potowki ale juz mi sie tak nie wydaje
Ja z kolei wcinam powidla wegierkowe..moze to od tego..Nabial tez jem...

laski to kurna trzeba by było nic nie jeść - A przeciez do dziecka ida w mleku wotaminy które MUSIMY dostarczac do organizmu bo takiego zapasu w naszych ciałkach nie ma. Nie dajmy się zwariowac. lekkostrawnie i wszytskiego po trochu. Co do nabiału to faktycznie przy kolkach lepiej go ograniczać ale BEZ PRZESADY!!!

reklama
Do góry