reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
Byliśmy u lekarza i niby wszystko ok. Ale był strasznie marudny i apetyt kiepski a w nocy to nie mam pojęcia co się działo - mam nadzieję że dziś bedzie ok. Może jakąś niestarwność miał??? Ja już miałam pomysł że to jakieś efekty szczepionki (Asiu dzięki za odpowiedź na priva :)) ale lekarz stwierdził że raczej nie. Szukałam nawet w necie że może się coś tam dziać po tej szczepionce...sama nie wiem. Uszy, gardło, oskrzela- wszystko czyste, powiedział doktor żeby obserwować bo czasem przy jakims wirusiku zanim wyjda objawy z goraczka moze być przez 3 dni obnizenie nastroju, no ale mam nadzieje że jeżeli coś było to Karol to dziś w nocy zwalczył i będzie już ok :)
No i lekarz był w szoku na te 12 zębów...powiedział że przeciętnie liczy się dzieciom ilość zębów - wiek w miesiacach minus 6, czyli przeciętny roczniak ma 6 zębów
No ale wiadomo jak to jest ze statystykami ;)

Zosienko wracaj nam szybko do zdrowia a Ty Karolku trzymaj sie dzielnie i niedaj sie chorobom!

A my po wizycie, szczepieniu i hemoglobinie - no i z ta ostatnia marnie bo wyszla bardzo niska (9,5) :-( Tak wiec od 3 dni szpikuje Julka miesem i witaminkami bo zdrowe warzywka, wspomagane zelazem kaszki i mleko jakos marne efekty maja. Tzn. niby we wszystkim co Julek jada jest zelazo ale zastanawiam sie jaka jest jego przyswajalniosc skoro tak nam marnie ta hemoglobina wyszla. Teraz podstawa to miecho i witaminy i mam nadzieje, ze za te 2 miesiace troche nam sie norma podniesie
Baska z tego co pamietam to wy tez musieliscie uwazac na diete Karolka pod tym wzgledem. Jak tam u was - sa tej diety rezultaty? Zalecil wam lekarz cos specjalnego?

I my życzymy zdrówka Zosi i Karolkowi! A Julkowi więcej żelaza w żelazie :-)
Marcinek też dzisiaj jakiś nieswój, mam nadzieję, że to nic poważnego.....

Dziekuejmy bardzo za zdrówkodla Zośki .Choróbsko znosi bardzo dzielnie i niech szybko idzie sobie precz :-):tak:
Karolku trzymaj się !!!!!!!
Cicha a nie możesz lekarza poprosić o zelazo w kropelkach , My takie mamy i od czasu do czasu podaje Zosi bo u wegetraian trzeba pilnować się z żelazem (choć jak narazie Zosia ma w normie )

reklama
cICHA MY MIELIŚMY COŚ KOŁO 11 TYLKO WYSZO ŻE COŚ TAM W CZĄSTECZCE NIE ZA DUŻO - LEKARZ ZALECAŁ WATRÓBKĘ, SZPINAK, ŻÓŁTKA...WIEM JESZCZE ŻE ZIELONA PIETRUSZKA MA TEŻ DUŻO Ż. - NO ALE MY SZCZERZE MÓWIĄC PRZEJĘLIŚMY SIĘ NA CHWILE DIETĄ A POTEM JUŻ MU TEJ WĄTRÓBKI I SZPINAKU NIE PICHCIŁAM :)
aCHA - JESZCZE WARTO ŻEBY MIĘSO BYŁO WIEPRZOWE LUB WOŁOWE BO W BIAŁYM DROBIOWYM PODOBNO ZA BARDZO ZELAZA NIE MA

Do góry