reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa u lekarza

Hemoglobina spadła z 9.3 na 9.2, a tydzień temu skoczyła z 9.0 na 9.3 i już się tak cieszyłam... za to największy jest spadek czerwonych krwinek z 3.44 na 3.29. Nawet jeśli to nie są jeszcze fatalne wyniki, to i tak nie znaczą nic dobrego, a miałam taką nadzieję, że sobie powolutku będzie rosła :/

Hematolog (zastępca ordynatora oddziału hematologii właśnie w szpitalu na Marszałkowskiej) kazała jeszcze zrobić retikulocyty i one są w normie, żelazo też ma w normie... dziwne to wszystko.

reklama
Monika to może dlatego mój dr od usg tylko boki pampersa odpial ;-);-);-)
Fajnie, że wszystko ok:-):-)

Powiedz jak kazał Ci nosić? Mój polecał tak na biodrze, zeby szeroko nogi były.

Gosia już waży 5100 i podobno przybiera ładnie. 2 tyg temu ważyła 4600. Co fo długości to nie udaje im się zmierzyć. Twierdzą, że jeszcze ma przykurcze i nic na siłę. Tak na krzywą nogę to 57 ale na stowe ma więcej tylko muszę sama ja zmierzyć najwyraźniej.

Kazał tak na "żabę" z przodu. na brzuchu). Nóżki ułożyć szeroko i ręką podtrzymywać pupkę. Mówił, żeby tez tak sobie z nim leżeć.

Dzięki:-) też tak robię w ogóle wszystkie pozycje z szerokimi nogami w odwodzie. Będzie dobrze:-)

Kamila fajnie, że jakieś pozytywy w końcu:-)

Magnii co Wam zalecono oprócz żelaza? Czy to poważną sprawa jest?

no i byliśmy z Misią u lekarza z tym rzadkim jedzeniem - w 4 tygodnie przybrała na wadze 500 ale tak mniej więcej przybierała od początku no i pediatra twierdzi że między 400 a 700 jest ok poza tym pediatra zbadała i obejrzała dokładnie niunię i wygląda na okaz zdrowia więc jak dalej tak będzie jadła to mamy przyjść do ważenia w poniedziałek i zobaczymy jak się sprawy mają...

Wizytowo u doktorka .Małemu ciągle ropieją oczka wzieli wymaz by wykluczyć infekcje za 2 dni wynik. Waga 900g w miesiac poskoczyła czyli 6,5 teraz 64 cm Mamy odczyn po szczepieniu po niżej miejsca wkłucia ktory sie powieksza sucha czerwona plama P1070740.jpg

byłyśmy wczoraj na kontrolnym warzeniu - 5740! czyli 120 w pięć dni :happy: uspokoiłam się
a przy okazji zaliczyłyśmy drugie szczepienie które miało być w czwartek :-) Misia po szczepieniu trochę senna ale poza tym wszystko oki :tak:

Witam wszystkich!!Chciałabym zapytać czy któraś z Was szczepiła swoje dzieciaczki szczepionka 5w1(Infanrix IPV=HIB)??Czy u Was jest też problem z zakupem tej szczepionki?U mnie jest nie dostępna i tak naprawdę nie wiadomo kiedy będzie:-(Nie wiem co w takiej sytuacji??Można zakupić hexe czy dziecko będzie kłute w trybie standardowym??Jeżeli któraś jest lub była w takiej sytuacji to jak to wygląda??Pozdrawiam i czeka na odpowiedzi
ps 3 lata temu szczepiłam swoja starsza córeczkę tą szczepionką i nie było tego problemu.

Witam wszystkich!!Chciałabym zapytać czy któraś z Was szczepiła swoje dzieciaczki szczepionka 5w1(Infanrix IPV=HIB)??Czy u Was jest też problem z zakupem tej szczepionki?U mnie jest nie dostępna i tak naprawdę nie wiadomo kiedy będzie:-(Nie wiem co w takiej sytuacji??Można zakupić hexe czy dziecko będzie kłute w trybie standardowym??Jeżeli któraś jest lub była w takiej sytuacji to jak to wygląda??Pozdrawiam i czeka na odpowiedzi
ps 3 lata temu szczepiłam swoja starsza córeczkę tą szczepionką i nie było tego problemu.
tak tak u nas też jest problem z tą szczepionką, pielęgniarka mówiła że nie ma w hurtowniach i jest problem :tak: nam się jeszcze udało wczoraj bo miała ostatnie trzy sztuki
Aylin my też w przychodni kupujemy więc może lepiej dowiedz się czy mają u ciebie

reklama
hmmm ja mam szczepienie dopiero za 3 tyg. A teraz na 2 wyjeżdżam. Najwyżej zaszczepię później. Albo bedziemy szukać. Bede się martwic w ostatnim tygodniu wrzesnia

Do góry