reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Nawet nie zwrocilam uwagi na to, ze siada akurat tak. Zwrocila mi uwage osoba, ktora cos na ten temat widocznie wie. Nie znam sie na tym wiec pytam.
A jezeli sposob siadania ma miec wplyw na jego rozwoj to ma to dla mnie znaczenie.
O wielu rzeczach sie nie wie, a potem wychodza hocki-klocki.

Halmarta Dareczkowi gratulujemy !! a co sie stalo z jego suwaczkiem?

Musze sie wam pochwalic, mój mały zrobił kilka dni temu i dzisiaj 2 kroczki:)

halmarta Brawo!:-)

maltanko na pewno na to co się przydarzyło temu chłopcu miało wpływ wiele innych czynników ,a jednym z nich po prosty słabsze kości

joluś możliwe, on notorycznie tak siadał, dzień w dzień i za każdym razem. Lekarz powiedział, że to od tego, więc tak jak pisze lajfik ja też wolę dmuchać na zimne, z tym, że Hubert od początku siadał na pupie i nóżki z przodu i za każdym. Chyba po prostu tak mu lepiej jest.:happy2:

zresztą teraz w tych czasach to wszystko jest możliwe .Ja po prostu bym na to nie zwróciła uwagi, bo chłopcy też tak siadali .Ale faktycznie 10 -cu nic nie będzie, a na 11 -go spadnie cegła

halmarta gratulacje:-)

Kurcze ja też nie słyszałam że trzeba pilnować jak siadają niemowlaki:confused:
Zosia często siada tak jak twój Bartek yawla:tak:
Jak się bawi to co chwile w innej pozycji siedzi więc się tym nie przejmowałam do tej pory.

halmarta ten suwaczek z babyboom dziwnie odlicza:confused:

ja też nigdynie zwracałam uwagi na to jak moje dzieciaki siadają ale Julka siada na pupie z nogami do przodu, czasem zdarzy się jej usiąść na nóżkach pod dupcią ale to tylko na chwilkę i zaraz leci dalej :-)
Halmarta gratulacje dla Dareczka :-)

reklama
z tym siadanem na kolanach, to mój chrześniak własnie tak siedział, ze miał nogi pod dupką i wygiete stopy na boki. i dopiero jak poszedl do przedszkola to jakas babka od rytmiki zwrocila na to uwage, i kazała pilnowac,zeby siedzial z nogami do przodu, a najlepiej po turecku. stad tez wiem,ze trzeba na to zwracac uwage. Borys póki co siada cos na wzór siadu po turecku.

Do góry