reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

U nas noc ok,ale początki fatalne.Od 20 do 23 mała budziła sie chyba z 10 razy:szok:.Musiałam wziąsć przytulic i na chwile było dobrze.Po 23 położyłam się z nia.Zasneła trzymając moją ręke jak chciałam się troche odsunąc to zaraz płakała:baffled: No ale spała do 2 potem nakarmiłam i w swoim łóżeczku spala do 5 i potem prawie do 8 jeszcze.
Nie wiem co jej było Dałam jej spróbowac dwie łyżeczki jogurtu naturalnego może to przez to:confused:
Chociaż od wczoraj ona się taka mamula zrobiła Cały czas za mną lata

reklama
Dziewczyny to sie porobilo z tym pupskiem stosowalam juz mascie za kazdym przebraniem myje mu pupe nie uzywam nawet juz chusteczek myjacych tylko woda no i maka kartoflana za kazdym przebraniem a tu juz rany prawie:no: to chyba jakis rumien pieluszkowy nie zwykle odparzenie jutro zajde do pediatry bo Gabciowi pupa odpadnie

a ja byłam w piątek na bilansie, badali słuch Alicji i słyszy świetnie 10 na 10 :) no a poza tym to waży 10.800kg i wzrostu 76cm ciemiączko już bardzo małe - na ten malutki palec... no ogólnie to zdrowa i wielka z Ali babeczka

pbg-my tez mamy nie opuszczone lóżeczko, ale nasze jest z wersją opuszczanego jednego boczku, tak wiec spanie i tak jest troszke nizej niz w klasycznych łóżeczkach. Ale juz nie bawem będe mimo wszystko musiała je opuścić, jak mały zacznie z siadania wstawać po szczebelkach.
Jolek i mary-kiepskie macie nocki. Trzymajcie sie mamuski.
ana-chyba bez maści z antybiotykiem sięnie obejdzie. Szkoda dupulki małego.

My spokojnie,nawet z zabkamni zrobiła się cisza, oby tylko nie przed przysłowiowa burzą.

Tak sobie dziś myślałam o naszym księciuniu, aby tylko on nie poodłapał zadnej infekcji.

Ja chyba już znalazłam winowajcę koszmarnych nocek.
Dziś wylazł nam drugi ząbek :tak::-) Najpierw była dłuuga cisza a teraz w ciągu kilku dni już wyszły dwa zęby. Mamy jeden dolny i jeden górny :-)

witajcie dziewczyny, jak zwykle nie nadrobie wszystkiego, bo tydzien mialam straszny, ale moze ten bedzie spokojnieszy. szybko przeczytalam co u Was i zycze zdrówka wszystkim maluchom i wiecej przespanych nocek. u nas nic nowego - no moze poza tym, ze jak młody trafi na opór sciany albo oparcia kanapy to w koncu zaczyna stawac na czworaka, ale tylko na chwile, troche sie pokiwa i koniec.

zapmarta, nie martw sie. młody tez miał bakterie coli na samym początku w iloci 10^5 i wisiala nad nami wizja szpitala, a młody miał wtedy 5-6 tygodni. dostał antybiotyk i leki odkażające i po tygodniu kolejny posiew tez był tragiczny, bo okazalo sie, ze cola wybita ae pojawila sie kolejna groźna bakteria. na szczescie obyło sie bez drugiego antybiotyku i każdy kolejny posiew był już lepszy, aż do jałowego. prawdopodobnie tez ja go zaraziłam (nie robilam posiewu w ciązy) ale tez mogli go zarazic w szpitalu. podsumowujac chcialam powiedziec, ze głowa do góry! przy dobrze dobranych lekach mozna to łatwo pokonac

Hej dziewczyny,

my wczoraj pół dnia spędziliśmy w szpitalu. Zrobili mu badania krwi i moczu (ogólne), nie ma zakażenia, więc puścili nas do domu. Przyspieszyli nam termin badań z wtorku na jutro. Jeszcze dziś oddawaliśmy prywatnie mocz na powiew, żeby do jutra do 13:00 "coś" wyhodowali. Nie wyobrażacie sobie, jak namęczyliśmy się z mężem przy pobieraniu moczu. Miał być odciągnięty napletek, mocz prosto do jałowego pojemnika. A Karol jak na złość nie sikał, mimo, że był najedzony i napity.
Dziękuję, za ciepłe słowa, na Was zawsze można liczyć.:-)

mysia kurcze no co za paskudztwo się małego uczepiło, lekarze nie mają nic konkretnego?

mysia a od jak dawna on ma te biegunki i jak go leczyliście?
Lekarz nie powiedzial wlasciwie nic konkretnego,poza tym ze maly ma infekcje brzuszka Dal nam recepte na granulki,ktore maja wstrzymac biegunke ale jak narazie to widze tylko malutka poprawe,bo mlody robi na przemian raz wodnista kupke ,a raz normalna To trwa juz ponad 10 dni,dlatego podczas ostatniej wizyty pobrali probke kalu,by zbadac czy nie ma jakieis bakterii Na szczescie Gracjanek ma apetyt i nie goraczkuje

Dziewczyny pozale sie wam jeszcze,ze mamy okropne noce,Gracjan budzi sie min. 2 razy przed posilkiem o 23,a potem o 1-2 i nie ma sily zebym go nie wziela do naszego lozka I u nas wcale nie jest duzo lepiej,bo co chwile musze mu wkladac dyda do buzi,bo ciagle sie przebudza i ostatecznie o 5:30-6 koniec spania Nie wiem co sie stalo bo odkad skonczyl miesiac przesypial mi cale nocki W akcie desperacji przytargalismy lozeczko do naszej sypialnii,ale to tez na niewiele sie zdalo Wiem,ze wiele z was mialo podobny problem,napiszcie prosze jakies wskazowki ,jak sobie z tym poradzic

Dziewczyny widzę że wszytskie mamy paskudne nocki, i nie tylko ja budze sie rano niewyspana z królewną obok siebie wtuloną jak najciasniej. Może to lęk separacyjny, w końcu ma sie pojawiać ok 8 miesiąca. Czytałam że czasem objawia się tymi zarwanymi nockami, dziecko nagle uświadamia sobie jak daleko jest od mamy. Ja oprócz tego mam niemożność wychodzenia do innego pomieszczenia. Obcych znów wita z uśmiechem ale wczepiona we mnie jak małpka, gdy ja odłożę na podłogę ryk. Gdy ktoś ją ma na rączkach co chwilę sprawdza czy jestem, gdy mnie nie widzi ryk. Rany, niech to sie skończy. W nocy takdo 23 budzi sie kilka razy z dziką histerią, potem między 24 a 3 rano raz albo dwa. Myślałam że 9 miesięczne niemowlęta przesypiają noce:confused:

reklama
Dzien Dobry my juz od 5.00 na nogach tzn Gab pelza na brzuchu ja jade na 2 kawie noc koszmar budzil sie co chwila o 5.00 sobie wstal ale nie chce za bardzo sie bawic tylko wciaz marudzi nie wiem co z nim zrobic :wściekła/y:
Antra ja tez tak kiedys myslalam :baffled:

Do góry