reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Agusia ale Wercia dużośpi! A może moja śpi mało? Zośka śpi o12 jakąś godzinkę, czasem nie całą, potem o 17 nie więcej niż 30 minut. Ostatnio noce mamy straszne, ,mała wybudza się co jakiś czas z krzkiem i histerią,nie wiem co jest. Potem o 5 rano się budzi i chce się bawić gdzies do 7 i potem śpi do 9-10. Przy tak nieregularnych nocach, rozregulowałmisie caly dzień, nie jestem w stanie nic zaplanować, bo nie wiem kiedy Zosia pójdzie spać. Czasem zasypia w porze obiadku i wzystko o godzine mi się przesuwa i drugi obiad dostaje w efekcie o 19. Znowuzaczęłam się bać że cos źle robię,w tygodniu często gdzies jeździmy i nie mamy ustalonego dnia co do minuty, generalnie staramsię byc z Zosią mobilna i jeżdżę na różne spotkania dla mam, albo mam gości. Boje się że to przez te niespodzianki ona jest taka w nocy, ale czy niemowlę jestaz tak wrazliwe? W sumie nigdy nie robiłam wszytskiego z zegrakiem w ręku i byłam dość elastyczna, nie zmuszam jej do niczego.

reklama
Lajfiku u nas 3 dni byla goraczka bez zadnych innych objawow i na 4 dzien wysypka na brzuszku Gabrys byl wtedy bardzo spiacy cale dnie kimal i generalnie tak :
jesli jest tylko goraczka czeka sie te 3 dni czy cos sie wykluje czy to 3 dniowka wlasnie jesli Kajka nie ma innych objawow to tylko paracetamol wystarczy ale jesli goraczka utrzymuje sie wiecej niz 3 dni zadbaj o badanie moczu koniecznie bo nie wiem czy w Irl stosuja taka metode mnie juz na 2 dzien goraczki skierowali by zbadac mocz wlasnie .
Moja znajoma czekala 6 dni z goraczka bo myslala ze to zeby a bakterie w moczu byly jzu wtedy b. liczne pewnie u Kajki to 3 dniowka bo jest ta wysypka ale jakby co trzymaj reke na pulsie:tak:

Agniesiu Gabrys tez sie nie podciaga ale lozeczko juz dawno na nizszym pozomie tak na wszelki wypadek bo u malcow szybko te postepy sa

A ja mam pytanie Gab ma bardzo odparzona pupe az plakac sie chce jak go przebieram nie wiem kiedy tak sobie dupsko zalatwil ale zmagam sie z tym juz 3 dzien i pytanko czy ktoras z Was miala taka sytuacje czy jesli sie nie poprawi powinnam isc do lakarza czy oni cos na to przepisuja :confused:

A z pozytywnych rzeczy dzis mnie synek zaskoczyl pelzal po podlodze ja robilam cos w kuchni kukam do pokoju kontrolnie a on siedzi!:-D w jaki sposb usiadl jest nadal jego sekretem bo wiecej tego nie powtorzyl

nie jestem w stanie dzisiaj nić nadrobić bo mnie nie było (byliśmy w gościach )

a już wysiadam ,moja mała menda od 15 nie śpi i za nic nie chce zasnąć . teraz leży w łóżeczku stęka ,marudzi .Mi się oczy zamykają .Jak wchodzę do niego do pokoju to śmiech wniebogłosy i podskakiwanie ,aż łóżeczko trzeszczy . Hyba idę spać ,a on niech robi co chce może popłacze i zaśnie ,żeby tylko chciał płakaś ,a on nic tylko marudzi i się śmieje

antar moja córka reaguje różnie na atrakcje, ale przeważnie gorzej zasypia wieczorem, za to później śpi do rana. A co do elastyczności, to u nas też spora, tyle, że stałe godziny posiłków właśnie pomagają lepiej się zorganizować.
jolek ehhh... ja na twoim miejscu poszłabym spać. Teraz jak mi się Zuzia budzi w nocy na smoka kilka razy to po obiedzie jestem już zombi... czasem jak mała dokazuje, to wkładam ją do łóżeczka i mówi się trudno - muszę się zdrzemnąć z pół godziny.

A ja mam pytanie Gab ma bardzo odparzona pupe az plakac sie chce jak go przebieram nie wiem kiedy tak sobie dupsko zalatwil ale zmagam sie z tym juz 3 dzien i pytanko czy ktoras z Was miala taka sytuacje czy jesli sie nie poprawi powinnam isc do lakarza czy oni cos na to przepisuja :confused:
ana mój mały też czasami ma odparzoną pupę, u nas tylko Bephanten działa i na następny dzień jest już ok.

Pbg stałych pór posiłków tez przestrzegam i jak da radę drzemek tez pilnuje ale przeciez nie zmuszę Zośki by spała jak jest wyspana, albo nie spała gdy chce spać. No i rytuały też są, kąpiel, czytanie książeczki wieczorem i takie tam, ale i tak martwię sie że jej życie jest zbyt zaskakujące.

Mam jeszcze do Was pytanie, czy jest jeszcze ktoś kogo dziecię ma łóżeczko na
najwyższym poziomie? Wercia nie przejawia żadnego zainteresowania wspinaniem się po szczebelkach, ba ona nawet kołdry z siebie nie zrzuci, gdy się obudzi. Ale już o tym pisałam :cool2:
Ja obniżyłam WIki łóżeczko już dawno dawno chociaż wtedy nawet jeszcze nie trzymała pionu posadzona przez nas. Zrobiłam tak dla bezpieczeństwa bo z dnia na dzień coś nowego córcia robi. Napewno nie zaszkodzi, a może zapobiec nieszczęściu:tak:

A z pozytywnych rzeczy dzis mnie synek zaskoczyl pelzal po podlodze ja robilam cos w kuchni kukam do pokoju kontrolnie a on siedzi!:-D w jaki sposb usiadl jest nadal jego sekretem bo wiecej tego nie powtorzyl
Miałam tak w okresie letnim pupcia i szyjka były odparzone. I pomógł nam tylko Bepanthen. Teraz jak widzę nawet lekko zaczerwienioną pupcie to od razu smaruję tym kremem. A na codzień używam pod pieluszkę Alantan plus:tak:

ana mój mały też czasami ma odparzoną pupę, u nas tylko Bephanten działa i na następny dzień jest już ok.
O właśnie! To prawda!:tak:

A u nas od wczoraj Wika upatrzyła sobie na dywanie męża kapcie i tak po prostu poraczkowała sobie do nich:szok: Ale byliśmy w szoku:-D Tak to się jej spodobało, że teraz tylko tak się porusza po pokoju. Ale w dalszym ciągu sama nie siada:-( Ale nie martwię się tym. Na wszystko przyjdzie czas:cool2:

antar to nie masz się co martwić, popatrz na to z innej strony - nie będziesz przecież trzymała dziecka w domu ;-) nie przejmuj się, Zośka może po prostu nie chce przegapić żadnej ciekawej rzeczy. Zuzia gdy idziemy w odwiedziny gdzie są dzieci to w ogóle nie chce spać :dry:
AgniesiaP czy ja dobrze doczytałam, że ty jeszcze masz łóżeczko na najwyższym poziomie:szok::szok::szok::szok: nie boisz się, że córcia cię zaskoczy :szok::szok::szok:
kasha Zuzia raz czy 2 sama usiadła, ale nic dalej w tym kierunku nie widać. Zrobiła też 2 kroki raczkiem i cisza :confused: Wszędzie się turla i pełza, chce stać, ale się nie podciąga sama - w ogóle leniuch z niej i tyle :-(

reklama
ana mąka kartoflana w każdej postaci
pbg też tak zrobiłam ,że poszłam spać Nikusia położtłam obok i on zaczął popłakiwać i ja też .M się obudził i się pyta kto kogo morduje . Wziął małego i bawił się z nim i ok 01,20 obudził mnie ,żebym Niko zaniosła do łóżeczka bo zasnął we wózku . Z nim do pierwszej się śmiał a po pierwszej padł we wózku . Dzisiaj za to odsypia 2,5 godz do południa ,0,5 godz na spacerze i teraz już śpi 1 godz . Co mnie znowu w nocy czeka???:wściekła/y::wściekła/y: Ja idę się też zdrzemnąć

Do góry